Zoran Mamić: Siguran sam da nam je Rijeka veći konkurent od Hajduka

Petak, 23. listopada 2015. 16:14 Napisao/la  SC

 Respektiramo Rijeku, ali imamo kvalitetu i vrijednost za pobjedu na Rujevici, kaže Mamić


Zoran Mamić svjestan je važnosti nedjeljenog derbija na Rujevici, u slučaju poraza Dinamo moe završiti na trećoj poziciji što se u HNL-u nije dogodilo godinama:

- Dinamo prvi put gostuje na Rujevici, veselimo se tom stadionu, dobrom terenu, pa i kvalitetnom suparniku. Vjerujem da će momčad pokazati dobru igru kao protiv Olympiakosa, ali da će rezultat ovoga puta biti drugačiji. Sada ćemo se lakše prebaciti na hrvatsku realnost. Poslije Arsenala smo imali samo dva dana pauze, sada ih imamo čak pet. Tako da će i igračima biti puno lakše. Dobre igre Rijeke daju dodatnu draž, diže se i onaj sportski adrenalin. Rijeka je vrlo dobra momčad, ali mi vjerujemo da ćemo se brzo vratiti na uobičajeno bodovno odstojanje. Respektiramo Rijeku, ali imamo kvalitetu i vrijednost za pobjedu na Rujevici. Siguran sam da nam je Rijeka veći konkurent od Hajduka. Uostalom, oni cijele sezone igraju dobro, ali nisu imali sreće. Kako u Europi, tako i nekim dvobojima HNL-a, smatra Mamić.

Igrači uvijek imaju problem prilagodbe naon europskih utakmica:

- Bilo bi žalosno i suludo da ih takva igra protiv Olympiakosa ne napuni samopouzdanjem. Bez obzira na konačni rezultat. Moj je zadatak spriječiti da netko ne poleti previsoko, to se neće i ne smije dogoditi, kaž Mamić i najavljuje promjenu vratara nakon Eduardova lošeg izdanja protiv grčke momčadi:

- Antonijo Ježina se prošle godine dokazao u Kupu, odlično je branio i ove sezone protiv Rijeke. Dugo je čekao svoju priliku. Ježina je jako bitan igrač za nas, on prednjači u stvaranju pozitivne atmosfere, nositelj je energije i dobrog raspoloženja na našoj klupi. A to je jako važno, na klupi imati pozitivne igrače. Razgovarao sam s Eduardom, objasnio sam mu što mislim. Eduardo je pravi profesionalac, svjestan je svega što se događa. Jasno mi je kazao da će na treninzima raditi maksimalno, želi što prije ponovo vratiti svoju 'jedinicu', govori Mamić.

Slučaj Ademi zasjenio je dobre igre?

- Dobili smo njegov B uzorak koji je nažalost isto bio pozitivan. Dobili smo i nalaze ostalih 10 igrača koji su kontrolirani na treningu, svi su bili negativni. To samo pokazuje kako Dinamo ne sudjeluje u dopingu i takvim stvarima, uostalom mi smo na svakoj europskoj utakmici kontrolirani. Sigurni smo da Ademi nije svjesno uzimao nedopuštene stvari, mi ćemo mu pomoći svim silama da otkrijemo što se dodogilo. I Ademi je u posljednje dvije sezone kontroliran nekoliko puta, kako u klubu, tako i reprezentaciji. Vjerujemo da će njegova kazna biti što manja, a mi ćemo u svakom slučaju ići i na više distance. Žalit ćemo se Žalbenoj komisiji, ako treba i Sportskom sudu CAS. Ne želim ništa prejudicirati, ali ćemo mu pomoći svim silama. Nitko ne zna što se dogodilo, smatra Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.