Zoran Mamić, trener Dinama: Nevjerojatno je da toliko tehnički odličnih igrača ne mogu povezati igru

Četvrtak, 31. srpnja 2014. 08:12 Napisao/la  SC

Miješaju mi se osjećaji, teško mi je uopće opisati kako se osjećam. Najvažniji posao preda mnom i suradnicima je kako riješiti momčad  grča, rekao je Mamić nakon pobjede protiv Aalborga

Dinamo je pobijedio (1:0) Aalborg i stekao značajnu prednost uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka. Momčad je pokazala dva lica, u prvom dijelu Aalborg je djelovao puno bolje, stvorio dvije šanse. U drugom dijelu Dinamo je preveo igru, koja je mogla završiti još nekim pogotkom. Ali i Danci imaju za čime žaliti:
 
- Baš je bilo svega, na kraju je dobro završilo. Miješaju mi se osjećaji, teško mi je uopće opisati kako se osjećam. Najvažniji posao preda mnom i suradnicima je kako riješiti momčad  grča. Nevjerojatno je da momčad u kojoj ima toliko tehnički odličnih igrača ne može povezati igru. Moramo raditi na tome, to je uistinu neobjašnjivo. Zadovoljan sam kako smo igrali u nastavku, kako su igrači reagirali poslije odmora. Zabili smo taj gol, mogli smo i još koji, jer su nam se nudili na pladnju, međutim, pobijedili smo, to je najvažnije. Kažem, moramo dešifrirati što nam se događa u prvih 45 minuta, je li to zbog važnosti utakmice ili je nešto drugo posrijedi. Ništa nije gotovo, čeka nas još puno minuta do play-offa. Aalborg je ozbiljna, uigrana momčad i ne smijemo se opustiti u uzvratu. Treba nam podrška publike, 12., 13. i 14. igrač, trebamo odigrati dobru utakmicu za prolaz. Šteta što nismo zabili još jedan gol, no, bitna je pobjeda, kaže trener Zoran Mamić.


- Dobra utakmica, iako nismo imalo previše prilika. Ali, zabili smo gol i pobijedili. Je li mi to najvažniji gol dosad? Pa, bio je važan i onaj u Beču, a nadam se da će još biti puno takvih golova, rekao je jedini strijelac Marcelo Brozović.

Aalborg nije momčad koja će u Zagreb doputovati na izlet, imaju  Danci itekako puno potencijala:
 
- Dobro smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu i došli do nekih dobrih šansi, ali trebalo ih je i iskoristiti. U drugom poluvremenu više smo išli na posjed lopte, ali smo opet imali više dobrih prilika i toga smo svjesni. Ipak, rezultat je loš, dali smo si teško polazište za uzvrat, rekao je trener Kent Nielsen.