Zoran Mamić najavio izostanak petorice igrača Dinama u derbiju na Poljudu

Petak, 18. rujna 2015. 15:36 Napisao/la  SC

U Hrvatskoj gajimo svoj stil od kojeg ne odstupamo, ali uvijek se nešto pita i suparnika. Tako se i nas pitalo protiv Arsenala, kaže Mamić


Dinamo u subotu igra na Poljudu, a dojmovi velike pobjede protiv Arsenala još se nisu slegli u glavama igrača.

- Očekuje nas derbi, po imenima najveći u Hrvatskoj. Poljud će vjerojatno biti ispunjen do posljednjeg mjesta, svjesni smo kvalitete Hajduka, ali mi smo se protiv Arsenala dodatno napunili samopouzdanjem i idemo u Split po pobjedu. Hajduk uvijek treba respektirati, pogotovo kada se igra na njihovom terenu. Naš je cilj jasan, samo želimo nastaviti pozitivan niz koji traje već 42. utakmice. Ali, pobjedu protiv Arsenala smo vrlo skupo platili. Nisam se nikada žalio na takve stvari, pa neću ni sada, ali imamo čitav niz problema. Na Poljudu sigurno neće biti Sigalija, Pinta, Taravela, vjerojatno niti Fernandesa i Ćorića. Njima još dodajte dulje ozlijeđene Schildenfelda, Pavičića i Šovšića, kaže trener Zoran Mamić.

Dan prije utakmice Mamić nije htio govoriti o sasatvu:

- Ne žalim se, znate da smo neke utakmice već igrali s juniorima i kadetima. Igračima sam rekao da se ne zamaraju stvarima na koje ne mogu utjecati. Srećom, imamo opcija, tu su Benković, Goncalo... Razgovoramo s igračima, svjesni smo velikog rezultata protiv Arsenala, ali i izreke 'što je vrijedilo jučer, danas ne vrijedi'. Stižu nove utakmice, nova dokazivanja, kaže Mamić.

Trener Dinama zna što ga čeka na Poljudu:

- Znamo kako Hajduk igra, što može u svom ludilu Poljuda. Oni su uvijek nezgodan suparnik. Na posljednja dva gostovanja upisali smo pobjedu i remi, no obje utakmice okretali u samoj završnici. Čak ni ovu utakmicu na otvaranju sezone nismo bili predobri, naša želja je biti kvalitetniji i bolji nego u tim dvobojima. Jasno da ćemo igrati drugačije nego protiv Arsenala, to nam ne predstavlja problem. Svaka utakmica ima svoje zahtjeve, svoja pravila. U Hrvatskoj gajimo svoj stil od kojeg ne odstupamo, ali uvijek se nešto pita i suparnika. Tako se i nas pitalo protiv Arsenala, kaže Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.