KRANJČAR PORUČIO

Gledat ćete atraktivan Dinamo!

Petak, 24. lipnja 2016. 15:40 Napisao/la  SC

Našao sam suradnika u klubu,  Vlak će biti sportski direktor i moj prvi asistent, kaže Kranjčar


Zlatko Kranjčar nakon 18 godina ponovo je preuzeo momčad Dinama nakon što je Zoran Mamić u emotivnom istupu objasnio zašto je odlučio otići u saudijski Al Nasr.

- Zoran će ostvariti međunarodnu kvalitetu, odlazi u popularan klub Saudijske Arabije. Bio sam malo zatečen i počašćen naglom ponudom, nisam očekivao da će Zoran otići, a zateklo me da sam dobio poziv i da su odmah u meni vidjeli osobu koja će ga zamijeniti. Zoran je posebno u zadnje tri godine bio vrhunski. U kontaktu i dogovoru s klubom nije bilo problema, nikakve prepreke. Zoran me uputio da dobijem informacije o momčadi, našao sam suradnika u klubu, svog bivšeg suigrača i suradnika kad smo ostvarili rezultate, Vlak će biti sportski direktor i moj prvi asistent. A i drugi asistent već radi u klubu, Željko Sopić, a ima i iskustva sa samostalnim vođenjem u Rudešu. Nastavljamo gdje je Zoran stao i imamo veliku odgovornost nadograditi i igru i momčad i osvajati trofeje kao primarni cilj. Program priprema se neće mijenjati, kao ni utakmice, ali moramo dati još nešto svoga, vidjet ćemo što će to biti. Steaua, Pandurii i Kopenhagen su nam provjerne utakmice., rekao je Kranjčar.

- Ova pozicija sportskog direktora i asistenta Cice traži puno odricanja, trebamo nastojati biti na tragu sportske politike do sada, a to nije jednostavno jer Dinamo je u kontinuitetu ostvario rezultate, kazao je novi sportski direktor Marijan Vlak, koji se osvrnuo na prijelazni rok:

- Teško je danas zadržati mlade igrače kad je njihova procjena i ljudi koji vode brigu o njima, da ovdje nemaju mogućnost za napredak, a više ih vuče financijski dio. Ali to su pogrešni potezi, što će se pokazati, nije se pokazalo opravdanim jer baš Dinamo pruža maksimalnu šansu mladim igračima za razvoj. Borimo se da tu djecu i ljude koji vode brigu uvjeruimo da im nije dobro otići prerano. Silni broj mladih igrača je dobio šansu, a pitanje je koliko će ih dobiti u klubovima kamo su otišli, smatra Vlak.

Cico je dobio hipoteku negativne atmosfere oko braće Mamić:

- Što uvjetuje da se publika vrati? Rezultat, kvaliteta, ali i drugi elementi, ali nemojmo zanemariti da je TV odnijela puno publike sa stadiona, a i infrastruktura koja nam nedotaje da bi gledatelj imao komfor i zadovoljstvo uživati. A i ja ću se potruditi da animiram publiku, ali neću biti samo usmena spona, nego radna u stvaranju atmosfere, kvalitete igre, rezultata... Gledat ćete atraktivan Dinamo jer ima takvu kvalitetu igrača i s uvjerenjem da imamo imperativ obraniti dvije krune. Imamo i obavezu u Ligi prvaka ostati što dulje, nastaviti kontinuitet Dinama na europskoj sceni. Niko? Astrološki nam se poklopilo jučer, vraća se u Europu, bliže nam je, želio je to... Odlazak u Ameriku imao je svrhu da se vrati na scenu nakon što ga nije bilo godinu dana, sad je vidio da mu tijelo još može izdržati, kaže Kranjčar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.