AFERA GODOT

Mamićima određen pritvor i odbijena jamčevina

Nedjelja, 05. srpnja 2015. 16:32 Napisao/la  SC

Odvjetnici su navodno ponudili 20-tak milijuna kuna jamčevine koliko vrijedi obiteljska kuća Zdravka Mamića

Zdravku i Zoranu Mamiću određen je jednomjesečni pritvor, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić odlučila je da će čelnici Dinama idući mjesec dana provesti u Remetincu. Tamo se nalazi Damir Vrbanović, bivši direktor Dinama i aktualni izvršni predsjednik HNS-a, kojemu je također izrečen jednomjesečni istražni zatvor.

Sutkinja je odbila jamčevinu koju su ponudili odvjetnici braće Mamić, a navodno su ponudili 20-tak milijuna kuna koliko vrijedi obiteljska kuća Zdravka Mamića.

Za vrijeme istrage bit će ispitano dvadesetak svjedoka, a istražni zatvor je određen iz uobičajenog razloga kako ne bi došlo do utjecaja na svjedoke i tijek istrage te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

USKOK je objavio rješenje u kojemu optužuje Zdravka i Zorana Mamić da su pronevjerili 90 milijuna kuna i oštetili Dinamo za 117 milijuna kuna. Braća Mamić i njihov odvjetnik Čedo Prodanović izjavili su da su djelatnici USKOK-a pogrešno tumačili dokumentaciju o transferima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.