Zdravko Mamić: Jozo Šimunović odlazi u Celtic, moramo napraviti spektakl od Lige prvaka

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2015. 14:42 Napisao/la  SC

Ako shvatimo ovo da smo privilegirani kao klub, grad i naši navijači što smo tu gdje jesmo, onda to može biti samo veselje i ništa drugo, kaže Mamić o Ligi prvaka


Jozo Šimunović odlazi u Škotsku, Dinamo i Celtic dogovorili su detalje transfera. Šimunović moram obaviti liječnički pregled prije nego što postane igrač škotskog velikana:

- Jozo je trenutno u Škotskoj, ugovor između klubova je potpisan i naravno da još ostaje liječnički pregled kojim će ugovor postati važeći. Što se tiče detalja transfera mogu reći da postoji fiksna odšteta, bonusi i rekordan postotak u povijesti Celtica od idućeg transfera. Mi vjerujemo u Jozu i Celtic i za nas je nemoguće da on u jednom trenutku za enormnu količinu novca ne završi u Engleskoj, zato je taj postotak od idućeg transfera bitan, kaže izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je najavio suradnju sa Celticom prije nego što je najavio Ligu prvaka:

- Ostvarili smo cilj ulaskom u Ligu prvaka, a sve ostalo je bonus. Ne želimo stavljati imperativ pred ovu mladu momčad koja će, kao što je trener najavio, "poginuti" pred svojim navijačima za što bolji rezultat. Ćorić, Benković, Rog, Pjaca, Hodžić, Henriquez... Imamo jako mladu momčad i ako shvatimo ovo da smo privilegirani kao klub, grad i naši navijači što smo tu gdje jesmo, onda to može biti samo veselje i ništa drugo. Ako si svi skupa ne damo šansu, onda Liga prvaka nema smisla. Moramo svi zajedno napraviti spektakl od ovih utakmica i potom se radovati, kaže Mamić.

- Bio sam prije par mjeseci na utakmici Bayern – Shakhtar na kojoj su Ukrajinci dobili 7, 8 komada, a oni su megamomčad. U Zagreb će doći tri "megaekipe" i trebamo uživati. Ta kemija s navijačima koja je bila protiv Skenderbeua, to je bilo nešto čudesno. Kada smo primili gol navijači su nas dizali. Kada smo dobili crveni karton, opet su nas dizali. To je smisao jer igrač dobije dodatnu snagu kada osjeti da su navijači iza njih, zaključio je Mamić nakon što je predstavio Livakovića i Šovšića, dvojicu novih igrača Dinama.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.