Zdravko Mamić dobio priznanje, Dinamo među deset najuspješnijih klubova Lige prvaka

Subota, 28. prosinca 2019. 16:56 Napisao  I. V.

U tom kontekstu paradoksalno zvuči da je bjegunac od hrvatskog pravosuđa nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zbog toga jer je oštetio Dinamo

Zdravko Mamić dobio priznanje, Dinamo među deset najuspješnijih klubova Lige prvaka

Dinamo se našao među deset najboljih klubova Lige prvaka u zadnjem desetljeću.

UEFA je poredak odredila prema broju osvojenih bodova u skupinama i pretkolima Lige prvaka, Dinamo je ukupno osvojio 120 bodova u 80 utakmica čime se našao među deset najuspješnijih klubova prve faze natjecanja.

Pobjede su vrednovane sa po tri boda, rem, produžeci i penali po bod.

Po broju odigranih utakmica ispred Dinama su samo Bayern, Barcelona i Real Madrid uz napomenu da je Dinamo većinu utakmicu odigrao u pretkolima.

Kako god ispalo, veliko međunarodno priznanje stiglo je u Maksimir na kraju najupješnijeg nastupa u skupini Lige prvaka.

Ove sezone Dinamo je u zadnjoj utakmici imao priliku igrati završnicu Lige prvaka i Europske lige, nakon poraza od Manchester Cityja ispao je iz Europe.

UEFA je neizravno odala veliko priznanje Zdravku Mamiću, koji je najzaslužniji za sportske i poslovne uspjehe Dinama zadnjih petnaestak godina.

U tom kontekstu paradoksalno zvuči da je bjegunac od hrvatskog pravosuđa nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zbog toga jer je oštetio Dinamo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.