ZAKON BRAĆE

Zdravko i Zoran Mamić uhićeni na granici

Subota, 04. srpnja 2015. 13:18 Napisao/la  SC

Braća Mamić  u pratnji odvjetnika krenuli su iz Slovenije prema Hrvatskoj

USKOK je u subotu zatražio od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu da se odredi istražni zatvor za Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića. Odmah nakon toga braća Mamić krenuli su u pratnji odvjetnika iz Slovenije prema Hrvatskoj, na granici su uhićeni. GNK Dinamo objavio je priopćenje:

Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti. Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost, stoji u priopćenju.


Za braću Mamić traži se istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Za Damira Vrbanovića traži se istražni zatvor zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke. Sumnjiči ih za zloporabu položaju i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza. Time je Zoran Mamić sebi i svojoj obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna, a Zdravko Mamić oko 38 milijuna. Dinamo je oštećen je za gotovo 118 milijuna kuna, a proračun za više od 12 milijuna, za neobračunat i neplaćen porez i prirez.


Damir Vrbanović u pritvoru je od četvrtka, kada je priveden u zračnoj luci Pleso nakon povratka iz inozemstva.

Zdravko i Zoran Mamić dobili su u petak ujutro pozive na obavijesne razgovore. Iako su se namjeravali odazvati pozivu i doći u Zagreb, nakon višesatnog sastanka s odvjetnikom Čedom Prodanovićem, ipak su odlučili ostati u Moravskim Toplicama do nedjelje navečer. U subotu se ponovo promijenili odluku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.