VAHID HALIHODŽIĆ ČEKA PONUDU

Mislim da nema šanse da se vratim u Dinamo

Ponedjeljak, 10. studenog 2014. 17:46 Napisao/la  SC

Biti trener potpuno je drugačije od igračkog ili direktorskog iskustva, kaže Halihodžić o Zoranu Mamiću


- Zoran Mamić često me nazove pitajući za savjet i mišljenje. Istina je da je mlad trener, ali nije mi jasno kako Dinamo tako loše igra u Europi i to s puno boljom ekipom od one s kojom sam ja u skupini EL osvojio sedam bodova i do zadnje utakmice bio u konkurenciji za prolazak grupe. Biti trener potpuno je drugačije od igračkog ili direktorskog iskustva. Biti trener ujedinjuje pedagoške, psihološke, sociološke i stručne nogometne reference, jer kao što sam ja zahvaljujući svom iskustvu procijenio da u Dinamu mogu vikom promijeniti stvari na bolje, tako u nekoj drugoj sredini izlaz iz krize treba tražiti razgovorom, izjavio je Vahid Halilhodžić za Index.

Halihodžić je prije dva dana postao bivši trener Trabsonspora nakon samo četiri mjeseca.

- Dinamo koji vodi Mamić puno je bolji od onog koji sam ja vodio i od Trabzonspora koje sam vodio do prije dva dana, ali ipak sam s Turcima uspio isto što i prije četiri godine s Dinamom - u četiri utakmice skupine EL (Legija, Metalist, Lokeren) uzeti četiri boda. Aktualni Dinamo od onog mog posebno je bolji u napadačkom dijelu. Sjećam se kad sam došao u Dinamo u ljeto 2010., klub je na svim razinama tresao takav strah da je to bilo nevjerojatno. U cijeloj svojoj karijeri nisam osjetio tako nešto, a nagledao sam se svakakvih sredina, pa mi je bilo čudno da se tako nešto događa u klubu koji je najbogatiji i najsređeniji prema kriterijima zemlje i regije gdje djeluje. Preuzeo sam Dinamo nakon što je u pretkolu LP ispao od moldavskog Šerifa i prije kvalifikacija za skupinu EL protiv mađarskog Gyora, kojeg su se svi u klubu bojali kao da im slijedi dvoboj protiv nepobjedivog velikana, govori Halihodžić.

Najvažnije poruka je sljedeća:


- Mislim da nema šanse da se vratim u Dinamo. Uostalom, ja sam sada, nakon uspjeha s Alžirom na SP-u, jako skup trener, zaključio je Halihodžić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.