Tonel: Jasno da će nam biti teško, ali očekujem da će teško biti i Portu

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. 15:41 Napisao/la  ZG

Porto dolazi s 18 ili 19 igrača i nije bitno što im netko iz udarnih 11 možda neće igrati, kaže Tonel koji je prošao noogmetnu školu Porta

Koliko je Dinamov obrambeni red kvalitetom odudara od defenzivnog bloka hrvatske reprezentacije? Tu su Šimunić i Vida, koji su ionako bili u udarnoj postavi na nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Belgije u Bruxellesu.

 

Razlika je, dakle, u tome što Schildenfelda u Dinamu "glumi" Tonel, a Strinića Pivarić. Već i površna usporedba sugerira da bi zagrebački obrambeni blok trebao biti na visokoj razini i da ne bi trebalo biti propuha kao lani. Uostalom, ni Šimunić, ni Tonel nisu nastupili u onoj blamaži protiv Lyona u Maksimiru u zadnjem kolu Lige prvaka.

 

Tonel se, pak, posebno raduje okršaju protiv svojih sunarodnjaka. Uostalom, prošao je i Portovu nogometnu školu.

 

- Jasno je da će nam biti teško, ali isto tako očekujem da će teško biti i - Portu! Dolazi nam odmoran nakon reprezentativne stanke i vjerojatno neće imati problema s koncentracijom. Mislim da će utakmica biti dobra. Nastojat ćemo pokazati kvalitetu, ali i atraktivnu igru, a nadam se da će sve to biti i u sjajnoj atmosferi, istaknuo je Tonel.

 

Odlazak najboljega i najzvučnijeg Portova igrača Hulka u ruski Zenit neće suviše poremetiti igru portugalske družine. Tako barem smatra Tonel koji dodaje da probleme Portu neće stvoriti ni eventualni izostanak drugoga napadača, igrača s brojem 10, Kolumbijca Jamesa Rodrigueza.

 

- Ma, Porto dolazi s 18 ili 19 igrača i nije bitno što im netko iz udarnih 11 možda neće igrati. Pratim Porto u zadnjih 20 godina i vidljivo je da dominira neovisno o ponekim izostancima, kaže Tonel.

 

 Doduše, nije isto s Dinamom. Lani su, primjerice, u maksimirskoj utakmici protiv Lyona izostali i Šimunić i Tonel. Ovaj će put zaigrati obojica.

 

- Šimunić je itekako iskusan i s njim mi je lako igrati. Osim toga, u dobroj je formi, profesionalac je, živi za nogomet. Dobro se razumijemo na terenu, jer i ja također imam ponešto iskustva, zaključio je Tonel.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.