Šuker izbjegavao pitanja o HNS-u: Borit ću se da mediji ne moraju sve prvi doznati

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 16:28 Napisao/la  Z. G.

- Ne bih sad želio puno o tome. Ne želim previše izlaziti u medijima, imam svoj stav i mišljenje, doći će vrijeme. Ali, kad bude vrijedna informacija, podijelit ćemo je s vama, rekao je Davor Šuker

Davor Šuker potvrdio je da želi biti predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza, a usput je, svjesno ili ne, otkrio da u finalu Kupa između njegova Dinama i njegova Osijeka navija za - Zagrepčane. Takva mu se izjava „otela“ pred mikrofonima prilikom najave petodnevnoga maksimirskog nogometnog spektakla povodom proslave sedmoga
uzastopnog naslova prvaka.

- Skupljao sam lopte kao klinac u Osijeku iza gola Marijana Vlaka, igrali su Marko Mlinarić i cijela ta generacija… Bio sam ponosan, a i sad sam dirnut. Nadam se da će gledatelji ispuniti stadion i dobro se zabaviti. Čestitam treneru i igračima Dinama na osvojenom prvenstvu i želim da im dobro prođe taj finalni dvoboj u Kupu!“, provukao je Šuker.

Ako, dakle, Dinamu želi da „dobro prođe u finalu“, onda to logično isključuje dobre želje Osječanima. No, ovom mu je prilikom velika želja bila - izbjeći pitanja o Hrvatskom nogometnom savezu i najavama njegove kandidature za predsjednika Saveza,

- Ne bih sad želio puno o tome. Ne želim previše izlaziti u medijima, imam svoj stav i mišljenje, doći će vrijeme. Borit ću se za to da ne moraju mediji prvi sve doznati. Ali, kad bude vrijedna informacija, podijelit ćemo je s vama. Davno sam rekao: volio bih jednog dana biti predsjednik HNS-a. Ali, pričekajmo.«

 PXL 120503 813Davor Šuker/Foto Marko Prpić/PIXSELLŠuker će, pak, ponovno zaigrati u Dinamovu dresu zajedno sa - Zvonimirom Bobanom. Jedino je nejasno hoće li igrati za „plavi“ ili „zlatni“ Dinamo, ovisno o tome koje će dresove odjenuti u revijalnoj utakmici u subotu, 12. svibnja, kad će se na glavnom travnjaku međusobno sučeliti dvije postave maksimirskih legendi. To je dio petodnevnoga zagrebačkog nogometnog spektakla kojega su organizatori naslovili „Dani Dinama“. Hepening obuhvaća proslavu sedmoga uzastopnog naslova prvaka, 30. obljetnicu pokala kojega je osvojio naraštaj iz 1982. godine, a sve to pod sloganom „Ajmooo po nove pobjede“.

Ovaj je usklik Gorana Jurića, u naraciji Zdravka Mamića, postao i svojevrsni internetski hit. I sam Mamić uporno ističe da Dinamu danas nedostaje neki »novi Jurić«, koji bi tako energično povukao i razdrmao suigrače.

- Slažem se sa Zdravkom, to se ne može tražiti, to se dogodi u čovjeku… Ali, mislim da Dinamo ima vrlo kvalitetne pojedince, na njima je to dokazati i pokazati«, istaknuo je Jurić, koji će također odjenuti dres u subotnjem spektaklu.

Jedan je od pokretač ove ideje i nekadašnja maksimirska „desetka“ Marko Mlinarić.
- Hadžić i ja smo nešto kombinirali… Bit će tu revija bivših Dinamovih igrača, netko je dobio 'trbuščić', netko ima višak sijedih, netko je bez kose. Bit će zanimljivo. Pozdravimo junake iz onoga doba i zaplješćemo ovim mladićima danas«, naglasio je Mlinarić.

Paket ulaznica od samo 30 kn za zapadnu tribinu, 20 za istočnu i 10 za sjevernu obuhvaćaju uzvrat finala Kupa Dinama i Osijeka u srijedu, ogled zadnjega prvenstvenog kola Dinama i Splita tri dana kasnije, reviju maksimirskih legendi te finale juniorskoga Kupa Dinama i Osijeka. Maksimirski će se igrači družiti s prolaznicima na gradskim trgovima i prodavati ulaznice, a Dinamo je organizirao i turistički autobus posvećen naslovu prvaka, vozit će središtem grada, zaustaviti se na svakoj stanici, a vozna je karta besplatna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.