Tomislav Svetina: Za Hajduk i Rijeku najbolje bi bilo da Zoran Mamić pronađe inozemni angažman

Ponedjeljak, 21. prosinca 2015. 21:27 Napisao/la  SC

 Zoki je sudjelovao u svih deset naslova, a 248 i 219 bodova prednost u odnosu na Rijeku i Hajduk je referenca njegova rada, rekao je Svetina


Godišnja Skupština Dinama počela je minutom šutnje za preminulog igrača Dinama Ismeta Hadžića. Okupilo se 66 od ukupnih 79 članova, koji su skupštinu počeli pljeskom za Zdravka Mamića:

- Zdravku Mamiću ovom prilikom odajem veliko priznanje i nadam se da će on uskoro biti među nama, rekao je predsjednik Mirko Barišić.

Samodopadni rezime skupštine izgovorio je direktor Tomislav Svetina:

U uvjetima koji su sve samo ne normalni, ova je godina najuspješnija u povijesti kluba od 1990. na ovamo. Za Hajduk i Rijeku bi najbolje bilo da Zoran Mamić što prije pronađe inozemni angažman, jer im se inače ne piše dobro. Konkurencija u Hrvatskoj nam je mnogo jača nego prije, ali je i Zoran Mamić na Izvršnom odboru rekao da će se ta prednost brzo vratiti u normalu. Dinamo će i dalje dominirati hrvatskim nogometom. Malo je klubova koji se sličnim rezultatima mogu pohvaliti u Europi. Evo, u Ligi prvaka smo igrali s Bayernom, Arsenalom i Olympiakosom. Bayern ima budžet od 500 milijuna, Arsenal od 400 milijuna, a Olympiakos od 150 milijuna eura. Ali, mi smo i dalje uspješni. Zoki je sudjelovao u svih deset naslova, a 248 i 219 bodova prednost u odnosu na Rijeku i Hajduk je referenca njegova rada, rekao je Svetina.

Dinamo je ove godine osvojio dvostruke krune u sve tri kategorije. Od pionira, preko juniora do seniorskog pogona. Osvojen je jesenski naslov, igrala se Liga prvaka. U planu za iduću godinu prihodi bi trebali biti oko 242 milijuna kuna, rashodi pet milijuna manje. Bilanca tekuće godine bit će gotova početkom iduće godine.

O privatizaciji se nije previše pričalo.

- Imamo još jedan važan sastanak u Ministarstvu obrazovanja i sporta nakon kojeg ćemo pripremiti neke detalje pa konkretnije razgovarati u veljači ili ožujku, rekao je predsjednik Mirko Barišić koji je u neformalnom razgovoru potvrdio da će vrijednost Dinama iznositi oko 200 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.