Sergej Jakirović: Ne znam kako bi me Rijeka mogla iznenaditi, ja sam složio roster momčadi!

Subota, 26. kolovoza 2023. 14:20 Napisao/la  SC

Iznimno cijenim te igrače, znam koliki je potencijal među njima. Mnogi su pokazali kvalitetu i to ćemo morati spriječiti da nas ne ugroze, rekao je trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Sergej Jakirović u nedjelju će prvi put voditi Dinamo u Prvoj HNL, voljom ždrijeba ispalo je da će svoju domaću premijeru na Maksimiru Jakirović imati baš protiv svoje bivše momčadi, dolazak Rijeke i sve što se minulog tjedna zbivalo nedjeljnom derbiju daje jednu novu dimenziju.

Jakirović je led probio protiv Sparte, pobjeda u prvoj utakmici kvalifikacija za Europa ligu novom treneru Dinama donijela je mir uoči nedjeljnog derbija.

- Dojmovi su odlični, iza nas su dva treninga i jedna utakmica, puno smo pričali i s psihološke strane i mislim da smo u četvrtak vidjeli Dinamo kakav svi želimo gledati u budućnosti. Pogotovo onaj iz drugog poluvremena. Svjestan sam da nemamo puno vremena za treninge jer je raspored nakrcan, ali igrači su pokazali želju, usvojili neke zahtjeve i mislim da će utakmica protiv Rijeke biti još bolja, rekao je trener Dinama.

Koliko je teško pripremiti utakmicu protiv Rijeke, na Maksimir ipak dolazi momčad na klupi koje je Sergej Jakirović sjedio u ovo vrijeme prije sedam dana.

- Teže je bilo pripremiti utakmicu proti Sparte. Na osnovu te pobjede idemo dalje, svaka iduća utakmica za nas je finale i tako ćemo se postaviti. Analizirat ćemo protivnika, vidjeti kako se tko oporavio nakon utakmice u četvrtak, ali svi žele igrati, a na nama je da odlučimo tko će to biti, dodao je Jakirović.

Pitanje svih pitanja je vrlo logično, nameće se samo po sebi, može li Rijeka iznenaditi svog donedavnog trenera?

- Ne znam kako bi me mogli iznenaditi jer sam praktički složio roster te momčadi. Jako dobro poznajem Rijeku, iznimno cijenim te igrače, znam koliki je potencijal među njima. Ako bude zdravlja među igračima to će biti ozbiljni iznosi za transfere u budućnosti. Mnogi su pokazali kvalitetu i to ćemo morati spriječiti da nas ne ugroze, zaključio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.