Dani Olmo ipak najskuplji igrač Dinama svih vremena, Nenad Bjelica otkrio detalje transfera

Petak, 06. ožujka 2020. 12:10 Napisao/la  SC

Dinamo sada ima 20 posto od buduće prodaje, s bonusima odšteta može doseći 50 milijuna eura, rekao je Nenad Bjelica za talijanske medije

Dani Olmo
Dani Olmo

Nenad Bjelica u razgovoru za talijanske medije otkrio je detalje transfera Danija Olma, koji je talijanskoj javnosti bio posebno zanimljiv kada se spominjao njegov dolazak u Milan.

- Bio je jako blizu Milana. No Olmo je htio Leipzig, igrati u Ligi prvaka i igrati u klubu koji razvija mlade igrače. Mislim da je spreman za Milan i da bi mu to bila idealna situacija jer znam kakav je talijanski nogomet. Odlučio se za Leipzig i poštovali smo to. Također, Milan nije nudio bonuse poput Leipziga. Dinamo sada ima 20 posto od buduće prodaje, s bonusima odšteta može doseći 50 milijuna eura, rekao je Bjelica.

Dinamo je Danija Olma prodao RB Leipzigu za 20 mil. eura u kešu što je iznenadilo s obzirom da je Dinamo licitirao s puno većom cijenom igrača kojega transfermarkt procijenjuje na 35 mil. eura.

Nakon što je Bjelica otkrio samo nekoliko detalja iz kupoprodajnog ugovora, jasno je da će Dinamo zaraditi puno više od 20 mil. eura što znači da će mladi Španjolac ipak postati najskuplji igrač u klupskoj povijesti.

Što se tiče odštetnog iznosa plaćenog u gotovini, Marko Pjaca postao je klupski rekorder kada je  Juventus platio Dinamo  23 mil. eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.