Prva HNL: Blijedi Dinamo pobijedio Inter prije utakmice protiv Rijeke

Nedjelja, 23. veljače 2020. 16:59 Napisao/la  SC
Mislav Oršić
Mislav Oršić

Nogometaši Dinama odradili su utakmiu 23. kola očekivanom pobjedom nad Interom (3:2) u Maksimiru.

Modri su rezultatom opravdali očekivanja, ali igrom zasigurno ne.

Pogotovo što im slijede dvije važne utakmice, prvo protiv Rijeke, a onda i Hajduka.

Dinamo je poveo u sedmoj minuti prvim ovosezonskim pogotkom Marina Leovca.

Majer je s desne strane lijepim ubačajem pronašao Kulenovića, koji je pak prsima samo spustio loptu za usamljenog Leovca, kojemu nije bio problem svladati Freliha.

Uslijedilo je nekoliko neiskorištenih izglednih prilika za domaćine, a onda je na jedan Bosecov ubačaj s lijeve strane u 39. minuti Livaković loše reagirao, neuspješno je pokušao loptu rukom odbiti u polje, ali lopta mu je skliznula s ruke i zakoprcala se u mreži.

Dominacija modrih nastavila se i u drugom dijelu, Kadzior je u 61. minuti doveo domaćine u vodstvo realiziravši lijep ubačaj Leovca, potom je Oršić propustio realizirati najstrožu kaznu nakon što je u 64. minuti Savić srušio Kadziora, a pobjedu je pogotkom potvrdio Mario Gavranović u 71. minute nakon asistencije Kadziora.

Da u Dinamovoj momčadi nešto opasno ne štima još se jednom dokazalo u prvoj minuti sudačke nadoknade, Andrić je drugi put zatresao mrežu Livakovića iskoristivši neopreznost domaće obrane.

Sve u svemu utakmicom u Maksimiru najviše mogu biti zadovoljni u taboru Rijeke, i ovaj je ogled pokazao da se protiv modrih može igrati.

DINAMO: Livaković, Moharremi, Ademi, Majer (od 82. Djira), Ivanušec (od 72. Čuže), Leovac, Theophile, Gvardiol, Kulenović (od 67. Gavranović), Kazdior, Oršić.

INTER: Frelih, Rom, Van Bruggen (od 25. Soldo), Postonjski, Tsonev (od 71. Haas), Andrić, Mitrović, Savić, Bosec, Serderov, Martić.

Utakmica 23. kola: Dinamo Inter 3:2 (Leovac 6, Kadzior 60, Gavranović 72/Bosec 39, Andrić 90+1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.