NOVA OPTUŽNICA Državno odvjetništvo tereti Zdravka Mamića da je prijetio menadžeru Roberta Murića

Petak, 24. srpnja 2015. 18:00 Napisao/la  SC

U namjeri da ih zastraši, rekao im da će "ih ubiti, pobiti i odslužiti" ako mu uzmu maloljetnika. Tereti ga se da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao mu da će mu "iščupati grkljan", stoji u priopćenju 

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića zbog prijetnje, izvijestilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića, no tužiteljstvo nije objavilo identitet žrtve, kao ni optuženika.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je oko 11 sati 9. prosinca 2013. u prostorijama jednog kluba u Zagrebu, kao izvršni predsjednik tog kluba na sastanku u vezi uvjeta sklapanja novog ugovora za, u to vrijeme, maloljetnika (1996.) koji je profesionalno igrao za klub, a na koji su došli maloljetnikov otac te još dvije osobe radi zastupanja interesa maloljetnika, u namjeri da ih zastraši, rekao im da će "ih ubiti, pobiti i odslužiti" ako mu uzmu maloljetnika. Tereti ga se da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao mu da će mu "iščupati grkljan" te je nakon toga trojici muškaraca u nekoliko navrata ponovio da će ih "ubiti i odslužiti", stoji u priopćenju državnog odvjetništva.

Prijetnje su "kod trojice muškaraca izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.