Nenad Bjelica počeo pripreme i prozvao izbornika Zlatka Dalića

Nedjelja, 06. siječnja 2019. 09:26 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Nogometaši Dinama počeli su pripreme za nastavak sezone na početku koje igraju utakmicu Europske lige protiv Viktorije Plzen:

Dio priprema odradit će u Turskoj:

- Protivnike smo unaprijed dogovorili. Ima među njima momčadi čiji stil podsjeća na Viktoriju, no ipak se mi u Turskoj nećemo pripremati samo za Viktoriju. Ne možemo čitave pripreme koncipirati tako da se pripremamo za jednog protivnika, a onda kasnije igramo protiv nekog drugog. Pripremamo se prije svega da mi budemo bolji, imamo još prostora za napredak, a Viktoriju gledamo, pratimo, analiziramo kako igraju... Ići će netko iz stožera gledati Čehe na pripremama u Španjolskoj, nismo još odlučili tko. Imamo i prije Plzena dvije potpuno različite utakmice, s Rudešom i Istrom, dakle ne možemo sve pripreme koncipirati samo za Viktoriju, kaže trener Nenad Bjelica koji se već počeo baviti europskim protivnikom:

- Viktoria je izuzetno iskusna momčad koja u svakom trenutku zna što želi na terenu, nema nervoze, već je momčad cijelo vrijeme fokusirana na svoj cilj. Pojačali su se Česi, imaju dosta igrača starijih od 30 godina, igra im se temelji na dugim loptama na visokog centarfora i radi se o pragmatičnoj momčad, govori Bjelica.

Spomenuo je trener Dinama jedna detalj iz svog poslovnog opusa:

- Nažalost, u sedam mjeseci nisam razgovarao s izbornikom u vezi s igračima Dinama! Ali sad postoji šansa da se čujemo - kaže Bjelica, siguran da u ovom Dinamu koji je jesenas osvojio srca svojih navijača, ali i poštovanje široke javnosti, ima igrača koji mogu odgovoriti izazovu svjetskog srebra, smatra Bjelica koji je pripreme počeo s 34 igrača.

Na popisu su: Livaković, Zagorac, Horkaš, Josipović, Stojanović, Moharrami, Matel, Rrahmani, Perić, Theophile-Catherine, Franjić, Šutalo, Dilaver, Lešković, Leovac, Musa, Ademi, Gojak, Šunjić, Moro, Majer, Gjira, Hajrović, Kadzior, Olmo, Šitum, Oršić, Marin, Menalo, Budimir, Gavranović, Petković, R. Baturina i Ćuže.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.