Stefan Ristovski potpisao, Dinamo doveo trećeg člana šampionske generacije Rijeke

Utorak, 02. veljače 2021. 20:22 Napisao/la  SC

Ponosan sam i sretan što sam postao igrač Dinama. Veliko je zadovoljstvo i čast potpisati ugovor za klub koji ima najviše osvojenih prvenstava Hrvatske, 

Stefan Ristovski
Stefan Ristovski Foto: screenshot

GNK Dinamo objavio je na službenoj stranici sljedeću vijest:

Zajedno su izborili povijesni plasman na Europsko prvenstvo, a sad su postali suigrači i u klubu.

Dinamov kapetan Arijan Ademi od sada će u ulozi vođe maksimirske momčadi predvoditi i Stefana Ristovskog, svog kolegu iz reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Ristovski je u utorak potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom čime je zaključio svoj trogodišnji mandat u lisabonskom Sportingu. Novim suigračima priključit će se već ovog tjedna.

U novoj će ga svlačionici dočekati i neki stari znanci. Uz kapetana Ademija tu su i bivši suigrači iz Rijeke: Mario Gavranović, Marin Leovac i Josip Mišić. Štoviše, s Mišićem je zajedno igrao i u Sportingu.

Ristovski će osnažiti konkurenciju u ulozi desnog braniča.

Rođen je u Skopju, a 12. veljače proslavit će svoj 29. rođendan. Ponikao je u školi skopskoga Vardara, a već kao 18-godišnjak prešao u Parmu za koju je nastupao u talijanskoj ligi mladih, popularnoj Primaveri. U pet sezona na Apeninima igrao je i za prvu momčad Parme kao i za Crotone, Frosinone, Bari, Latinu i Speziju.

Mandat u Rijeci trajao mu je nešto dulje od dvije godine, a ponajviše će ga pamtiti po dvostrukoj kruni 2017. godine osvojivši i prvenstvo i Kup.

U toj su slavljeničkoj sezoni standardni članovi udarne riječke postave bili i Ristovski, Gavranović i Mišić.

Nakon Rijeke je tri i pol sezone proveo u Sportingu s kojim je 2018. bio finalist portugalskog Kupa, a godinu kasnije i osvojio pokal u istom natjecanju. Dvaput je bio i osvajač Liga kupa.

Već je u svojoj prvoj sezoni u lisabonskom klubu nastupio u Ligi prvaka zauzevši treće mjesto u skupini što im je osiguralo europsko proljeće preselivši u Europa ligu.

U četvrtfinalu ih je tijesno zaustavio Atletico Madrid. U sljedećim dvjema sezonama sa Sportingom je igrao u šesnaestini finala Europa lige pri čemu ih je prvo svladao Villarreal, a godinu potom Istanbul Başakşehir.

Ove je sezone ostao izvan kadra, bez službenoga nastupa, ali zato će jesen pamtiti po najvećem uspjehu makedonske reprezentacije: prvom povijesnom plasmanu na veliko natjecanje. I Ristovski i Ademi bili su u udarnoj postavi u studenome u pobjedi protiv Gruzije u Tbilisiju s 1:0 u play offu za plasman na Europsko prvenstvo.

Za reprezentaciju je od 2011. godine odigrao 60 utakmica čime se nalazi na osmom mjestu povijesne ljestvice igrača s najviše nastupa za Sjevernu Makedoniju.

Rekorder je njegov suigrač u nacionalnoj momčadi, Goran Pandev, sa 114 utakmica, dok je na drugom mjestu nekadašnji popularni branič maksimirskoga kluba i donedavni trener Dinama II, Goce Sedloski, s točno 100 nastupa.

Štoviše, Sedloski je bio i član stožera reprezentacije, a Ristovskog je nakratko vodio i u ulozi v. d. izbornika 2012. godine.

Ristovski će biti peti makedonski nogometaš u povijesti Dinama.

Svojevrsni je “pionir” još 1983. godine bio tadašnji znameniti napadač Vasil Ringov, a osim Sedloskog i Ademija za plave je u sezoni 2006/’07. nastupao i napadač Saško Pandev, mlađi brat makedonskoga rekordera Gorana.

Stefanov mlađi brat Milan trenutačno je član Rijeke.

- Ponosan sam i sretan što sam postao igrač Dinama. Veliko je zadovoljstvo i čast potpisati ugovor za klub koji ima najviše osvojenih prvenstava Hrvatske i koji redovito sudjeluje u UEFA natjecanjima, i to s velikim uspjehom i značajnim rezultatima. Svi znamo kakav je renome Dinama i ovdje i izvan granica zemlje. Poznajem kapetana Ademija koji je moj suigrač u reprezentaciji, a isto tako tu je i nekoliko mojih bivših klupskih suigrača. Sigurno da me ta činjenica dodatno veseli. Imam ranije iskustvo igranja na suparničkoj strani, a sada ću dati sve od sebe u dresu Dinama kako bih zahvalio vodstvu kluba na povjerenju i pokazao svoju kvalitetu. Sretan sam i veselim se svemu onome što je ispred mene i mojih suigrača, rekao je Ristovski po potpisu ugovora na stadionu Maksimir.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.