Milan Badelj spasio Dinamo od poraza protiv drugoligaša

Utorak, 28. veljače 2012. 16:25 Napisao/la  Z. G.

- Bitno je da su svi zdravi napustili teren. Pružili smo priliku nekim igračima koji su imali manju minutažu, rekao je Ante Čačić

Sad i Dinamo zna kako je Hajduku. Maksimirski su nogometaši u srijedu, po sličnoj matrici kao i Hajduk protiv Istre, jedva iščupali remi na svom terenu protiv drugoligaša Radnika iz Sesveta. U trening utakmici na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian, u isto vrijeme kad su na susjednom travnjaku vježbali švedski reprezentativci, Dinamo je protiv svoje drugoligaške filijale odigrao 1:1. Radnik je poveo pogotkom Jurjevića u 38. minuti, a izjednačio Badelj u 52.

Trener Ante Čačić napokon je mogao računati i na oporavljenike Sammira i Antu Rukavinu. Doduše, Sammiru je udijelio tak 20 minuta. Maksimirski je Brazilac, međutim, toliko željan igre da je čak i u trening utakmici protiv drugoligaša plesao na rubu isključenja.

- Bitno je da su svi zdravi napustili teren. Pružili smo priliku nekim igračima koji su imali manju minutažu, htio sam da nam daju informaciju o tome koliko i kad na njih možemo računati.

Čačić nije želio otkriti detalje.

Jesam, dobio sam neke informacije, ai ne bih sad o tome. Uostalom, na raspolaganju imali samo 13 igrača. Vidjet ćemo, primjerice, kakav će biti Sammirov refleks nakon ovoga, kako će reagirati Rukavina…

Na tezu kolege da je Rukavina dobro igrao u ovoj utakmici, Čačić je na rubu smiješka dodao:

- Vaš i moj dojam obično nisu slični. Svatko ima svoje viđenje, zato nogomet i jest tako zanimljiv i popularan…

Jasno je tek da Sammir još neće biti spreman za prvenstveni okršaj protiv Osijeka u subotu u Maksimiru.

- Moramo mu dozirati minute. Pokazuje veliku želju, a ovih je 20 minuta korektno odradio, zaključio je Čačić.

Dinamo je zaigrao u sastavu: Mitrović, Tomečak, Bišćan (46. Leko), Tonel, Ibañez, Calello (68. Sammir), Pokrivač, Rukavina, Badelj, Sylvestr (46. Pivarić), Krstanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.