PREMA DAILY MAILU

Man. United otima Dinamu malodobnog igrača

Četvrtak, 02. siječnja 2014. 12:09 Napisao/la  SC

 Manchester United želi iskoristiti propust Dinamove pravne službe

Robert Murić ime je i prezime 17-godišnjeg igrača Dinama, koji je skrenuo pažnju nogometne javnosti kada je zanimanje za njega pokazao Manchester United. Murićevo prezime osvanulo je na stranicama Daily Maila i postalo svjetska vijest.

Prema pisanju uglednog engleskog dnevnika, Murić bi mogao postati novi član Manchester Uniteda zbog pogreške Dinamove pravne službe. Naime, Murić je potpisao ugovor s Dinamom, ali bez nazočnosti socijalnog djelatnika kao što nalaže Obiteljski zakon. Jasno da je Murićeva obitelj odmah iskoristila obiteljsko pravo odvesti Roberta u Manchester za sitniš od cca. 400.000 eura, koliko bi Dinamu trebao platiti engleski klub. Toliko prema FIFA-i u tabelarnom izračunu stoji Murićevo školovanje u Dinamovoj nogometnoj školi.

Prema pisanju Daily Maila, od nastupa u završnici U-17 SP-a Murića pozorno prate Chelsea i Barcelona. U takvim okolnostima razumljiva je želja Murićeve obitelji da raskine ugovor s Dinamom. List prenosi izjavu Robertova oca Branka, koji je potvrđuje mogućnost odlaska iz Dinama zbog "frustriranosti stavovima Dinamove uprave".

Iako se ni jednog igrača ne može zadržati na silu, Dinamo ipak ima zadnju riječ u slučaju Murić. Ako već ne može zaustaviti, Dinamo sigurno može usporiti Murićev odlazak do te mjere da bi mladi igrač morao pauzirati duže razdoblje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.