Mamić nije razočaran igrom protiv Osijeka, Mršić nema novaca da bi platio kaznu

Subota, 15. rujna 2012. 00:12 Napisao/la  ZG

Preburno sam reagirao na jednu sudačku odluku. Ali, sad ne znam kako ću platiti kaznu za ovo isključenje, jer mjesecima nismo dobili plaću, kaže trener Osijeka Stanko Mršić

Nije bilo munja, gromova niti olujnih kritika. Naprotiv, Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić plaho je popratio skromni bod njegove momčadi u prvenstvenom okršaju protiv krnjega Osijeka usred Maksimira.

- Uopće nisam razočaran. Ideja našega trenera Ante Čačića bila je dobra, ali u našoj je igri ipak trebalo još nešto više. Nije bilo žara, dečkima je u  glavi ipak start Lige prvaka i utakmica protiv Porta, to se vidjelo. Osim toga, Osijek se dobro postavio i odigrao taktički pametno, naglasio je Mamić.

  Za "taktičku pamet" zaslužan je Osijekov trener Stanko Mršić. Iako je za vrijeme utakmice nervozno skidao pa oblačio jaknu, hvatao se za glavu i potkraj dvoboja zaradio i isključenje, nakon utakmice bio je pomirljiv.

-Jako sam zadovoljan našom igrom, bilo smo taktički dobri i čestitam igračima. Bilo nam je teško, ovo je veliki rezultat, jer smo igrali gotovo bez pola standardne momčadi. Zašto sam isključen? Preburno sam reagirao na jednu sudačku odluku. Ali, sad ne znam kako ću platiti kaznu za ovo isključenje, jer mjesecima nismo dobili plaću, pojadao se Mršić i potom obratio svojem prijatelju, Dinamovu treneru Anti Čačiću:

 - Hoćete li mi je vi platiti?

 Čačić se od srca nasmijao, ali nije zavukao ruku u džep. No, čim se prisjeti konačnoga rezultata, 0:0, smijeh nestaje…

- Svih je devedeset minuta na terenu bila jedna momčad koja je htjela postići pogodak. Imali smo inicijativu i dosta udaraca iz kuta, ali Osijek se odlučio na zgodnu formaciju. Imali smo i neke prilike iz kojih smo mogli doći do pogotka, a iako nismo osvojili sva tri boda, ne mogu biti nezadovoljan. Imali smo brz protok lopte. Osim toga, kad imamo pauzu i kad je dio igrača izvan momčadi, onda nema harmonije. Sigurno je i u podsvijesti igrača prisutna utakmica protiv Porta. Osijeku treba čestitati, jer je uspio odigrati cijelu utakmicu na način na koji je želio. Mi, pak, imamo problem za koji možda niti ne znate, a to je da u utakmicama HNL-a moramo u zapisniku imati najmanje četvoricu lokalno treniranih igrača, a mi ih u ukupnom kadru imamo tek petoricu. To su Kelava, Tomečak, Pivarić, Peko i Vrsaljko. Sve to utječe na slaganje momčadi za utakmicu, dodao je Čačić.

  Uz spomenutu petoricu Čačić nije računao još dvojicu igrača iz maksimirske nogometne škole - ozlijeđenog Matea Kovačića i suspendiranoga Jerka Leku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.