Lukas Kačavenda potpisao za Dinamo, modri dobili novog igrača uoči dvoboja s Rijekom

Subota, 26. kolovoza 2023. 14:49 Napisao/la  SC
Lukas Kačavenda
Lukas Kačavenda Foto: GNK DInamo

GNK Dinamo je objavio sljedeću vijest:

Lukas Kačavenda novi je igrač Dinama. Daroviti vezist Lokomotive došao je u maksimirski klub na posudbu do siječnja sljedeće godine. Momčad trenera Sergeja Jakirovića ovime je dodatno pojačala svoj napadački arsenal pri čemu će Kačavenda, kao svestran ofenzivac koji ordinira na više različitih pozicija, i te kako oplemeniti Dinamovu momčad.

Rođen je 2. ožujka 2003. u Zagrebu, prve je korake načinio u Kustošiji sa šest godina nakon čega je, od svoje 12. do 14., bio i u Dinamovoj školi. U međuvremenu je prešao u Lokomotivu gdje se izborio za mjesto u udarnom sastavu i prometnuo u jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša.

Štoviše, Kačavenda je 2022. godine, u izboru Hrvatskog nogometnog sindikata, dobio nagradu za najboljeg mladog igrača u Prvoj HNL. No, ubrzo potom, u srpnju iste godine, teško se ozlijedio na treningu na pripremama u Nizozemskoj. Prilikom doskoka je ozlijedio križne ligamente koljena što je jedna od najtežih sportskih ozljeda. Vratio se tek početkom veljače, nakon sedam mjeseci izbivanja.

Kačavenda igra na mjestu ofenzivnog veznog igrač ili krila, bilo desnog ili lijevog, krase ga brzina, sjajan i snažan udarac, silina i energija, a uza sve to je i tehnički profinjen igrač.

S mladom je hrvatskom reprezentacijom sudjelovao u ciklusu za Europsko prvenstvo 2023. godine i pritom su mu suigrači bila i petorica igrača koji ga sad čekaju i u Dinamu: Marko Bulat, Antonio Marin, Boško Šutalo, Mauro Perković i Luka Stojković.

– Jako sam sretan što je priča završila na ovakav način, što sam postao Dinamov igrač. Silno im je drago zbog toga, svi znaju koliko mi Dinamo znači i ovo je velika prilika za mene. Sretan sam i ponosan i jedva čekam da odjenem sveti dres na sebe – naglasio je Kačavenda po dolasku u Dinamu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.