Ludogorec prijavio Dinamo UEFA-i zbog rasističkog ponašanja navijača

Utorak, 31. srpnja 2012. 10:50 Napisao/la  SC

Bugari smatraju da je Sammir trebao dobiti crveni karton zbog udaranja laktom suparničkog igrača. Naravno, naglašeno je da je sudac Zwayer nepotrebno produžio utakmicu za osam minuta

Bugarski Ludogorec, kojega je Dinamo izbacio nakon infartkne uzvratne utakmice u Ligi prvaka kada je Domagoj Vida pobjednički pogodak zabio u osmoj minuti sudačke nadoknade, uložio je službenu žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Čelnici kluba ističu da su u Zagrebu bili žrtve rasističkog vrijeđanja, te da su gađani raznim predmetima s tribina maksimirskog stadiona, a ovu vijest prenio je i Reuters.

Čelnici kluba, koji su dobili potporu Bugarskog nogometnog saveza, požalili su se i na suđenje navevši da je brazilski veznjak Marcelinho nepravedno isključen u 57. minuti kada je zaradio drugi žuti karton zbog simuliranja, a Bugari smatraju da je Sammir trebao dobiti crveni karton zbog udaranja laktom suparničkog igrača. Naravno, naglašeno je da je sudac Felix Zwayer nepotrebno produžio utakmicu za osam minuta.

- Bugraski nogometni savez inzistira da UEFA pokrene disciplinski postupak i kazni Dinamo na temelju prigovora koje je uložio Ludogorec, stajalo je u pismu kojega je Bugraski nogometni savez uputio UEFA-i.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.