Ljetna shoppingmania: Zdravko Mamić dovodi rumunjskog reprezentativca Iasmina Latovlevicija

Četvrtak, 14. kolovoza 2014. 10:07 Napisao  I. V.

Povijest Mamićevih uspjeha počiva na domaćim igračima, najbolje europske utakmice odigrale su momčadi Dinama predvođene bivšim i sadašnjim hrvatskim reprezentativcima na kojima je Mamić najviše zaradio

Iasmin Latovlevici nova je akvizicija Zdravka Mamića. Izvršni dopredsjednik Dinama nastavlja ljetni shopping u potrazi za mirom, 28-godišnji lijevi branič bukureštanske Steaue vrijedi oko 2 milijuna eura. Latovlevici je rumunjski reprezentativac, igrao je za Timisoar i Gloriu Bistritu prije nego što je 2010. godine postao igrač Steaue. Mamić je već pokušavao dovesti Latovlevicija, problem je bila cijena. Prema pisanju rumunjskih medija, cijena ovog puta nije problem.

Uoči nastupa Dinama u play-offu Europske lige Mamić panično pojavača momčad. Strah od ispadanja i potpunog financijskog kraha natjerale su Mamića na rizična ulaganja. Nastavlja se nedovršena priča o Dinamu i stranim igračima. U zadnjih desetak godina kroz svlačionicu modrih prošlo je pedesetak stranaca, na prste jedne ruke mogu se nabrojati stranci koji su ostavili dublji trag na terenu.

Mamić zadnjih sezona nemilice troši novac na strane igrače srednje klase čija se cijena kreće između 2 i 3 milijuna eura. Zahvaljujući pojedinačnoj kvaliteti Dinamo je prejak za hrvatsku ligu, ali u europskim utakmicama odmah na vidjelo izlaze slabosti momčadi. Povijest Mamićevih uspjeha počiva na domaćim igračima, najbolje europske utakmice odigrale su momčadi Dinama predvođene bivšim i sadašnjim hrvatskim reprezentativcima na kojima je najviše zaradio.

Iako je znao dovoditi dokazana trenerske imena poput Vahida Halihodžića, Dinamo zadnjih godina stagnira zbog toga što struka nema viziju i/ili kontinuitet. Koncentracija kvalitete u svlačionici ne znači da će momčad sama od sebe početi igrati kvalitetan nogomet, procesi stvaranja momčadi iziskuju novac, vrijeme i znanje. Dinamo trenutačno ima samo novac.

Ljetni shopping 2014:

Paulo Machado

Goncalo

Leonard Sigali

Eduardo

Angel Henriquez

Marko Pjaca

Franko Andrijašević

Wilson Eduardo

Ognjen Vukojević

Ivan Boras 

Iasmin Latovlevici ?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.