ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Dinamo u četvrtom pretkolu igra protiv Maribora

Petak, 10. kolovoza 2012. 12:07 Napisao/la  Z. G.

Siguran sam da Maribor nije sretan sa ždrijebomm kaže trener Ante Čačić

Nogometaši Dinama u 4. pretkolu Lige prvaka prolaz u natjecanje po skupinama tražit će protiv slovenskog Maribora. Igračima Dinama tako se ispunila želja, budući da su mnogi najavljivali da bi htjeli odmjeriti snage sa slovenskim prvoligašem. To je potvrdio i trener "modrih" Ante Čačić.

- Siguran sam da Maribor nije sretan sa ždrijebom!, ustvrdio je Čačić, koji je potom, ipak, malo primirio retoriku.

Dinamo i Maribor sučelit će se u zadnjem, četvrtom pretkolu Lige prvaka. Pobjednik će se plasirati u elitno natjecanje, a poraženi će preseliti u skupinu Europske lige.

Nedugo nakon samoga ždrijeba predstavnici klubova dogovorili su i termine utakmica, prvi je dvoboj na rasporedu u Maksimiru u srijedu, 22. kolovoza, a uzvrat u utorak, 28. kolovoza, na stadionu u Ljudskom vrtu.

- Maribor je kvalitetan suparnik s kojim se dobro poznajemo. Bit će to dvije zanimljive utakmice. Maribor je osvojio naslov slovenskoga prvaka, dohvatio i pokal pobjednika Kupa, dogurao do zadnjega pretkola Lige prvaka i sve su to rezultati vrijedni poštovanja, dodao je trener Dinama.

Kapetan Milan Badelj tek je kratko dodao:

- Maribor je dobra momčad, u stalnom su usponu, u zadnje vrijeme ima odlične rezultate. Ali, mi imamo kvalitetnu momčad, želimo još jednom u Ligu prvaka i sve ćemo napraviti da bismo i uspjeli.

Parovi 4. pretkola Lige prvaka: Basel - Cluj, Helsinborg - Celtic, BATE Borisov - Hapoel Kiryat, Limaossl - Anderlecht, Dinamo - Maribor, Braga - Udinese, Spartak Moskva - Fenerbahče, Malaga - Panathinaikos,  Borussia (M) - Dinamo Kijev, Lille - Kopenhagen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.