Liga prvaka: Dinamo prvi put pobijedio klub iz TOP-10, Wenger postao neslavni rekorder

Četvrtak, 17. rujna 2015. 10:29 Napisao/la  I. V.

Dinamo je stekao veliku prednost u borbi za 3. mjesto, koje na proljeće donosi nastavak natjecanja u Europskoj ligi


Ova generacija nogometaša Dinama zauzela je posebno mjesto u klupskoj povjesnici, pobjeda (2:1) protiv Arsenala u Ligi prvaka jedna je od najznačnijih. Od osamostaljenja Dinamo u službenim natjecanjima nikada nije pobijedio bolji klub od Arsenala. Na zadnjoj listi UEFA-e Arsenal je svrstan u TOP-10 europskih klubova, nalazi se na 9. mjestu i samo je Chelsea (4.) bolji engleski klub. Na istoj listi Dinamo se nalazi na 73., Rijeka na 111. mjestu...

Pobjeda protiv Arsenala donijela je Dinamu zaradu od 1,5 mil. eura, što je ekvivalent godišnjih budžeta najslabijih hrvatskih prvoligaša. Povrh svega Dinamo je osvojio bodove protiv jednog od dvojice favorita za prolazak u drugi krug natjecaja čime je stekao prednost pred Olympikosom. Očekivalo se da će Dinamo i Olympikaos osvajati bodove u međusobnim utakmicama, a ne u utakmicama protiv Bayerna i Arsenala. Dinamo je stekao veliku prednost u borbi za 3. mjesto, koje na proljeće donosi nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

U procjeni Dinamovih mogućnosti treba uvažiti činjenicu da je Arsenal odigrao vrlo slabu utakmicu, glavni igrači potpuno su zakazali. Arsene Wenger čuvao je nekoliko ključnih igrača za utakmicu protiv Chelsea, menadžer Arsenala posebno je motiviran uoči utakmice protiv "prijatelja" Josea Mourinha s kojim se niti ne pozdravlja. Pristup igrača Arsenala sigurno nije bio na optimalnoj razini, Giroud je isključen u 40. minuti više nego naivno.

Ništa ne može umanjiti značaj Dinamove pobjede, ali puno toga mora biti trezveno analizirano da bi Dinamo eventualno osvojio 3. mjesto. Treba uvažiti činjenicu da je Olympiakos 23. klub na listi UEFA-e, te da Dinamo igra tradicionalno slabo pod imperativima.

U sjeni Dinamove pobjede provlači se 50. poraz Arsenea Wengera u Ligi prvaka. Francuski stručnjak postao je neslavni rekorder elitnog natjecanja!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.