LIGA PRVAKA

Dinamo pobijedio Arsenal u Maksimiru

Srijeda, 16. rujna 2015. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmice 1. kola: Dinamo - Arsenal 2:1, Olympiakos - Bayern 0:3

Liga prvaka - 1. kolo

Nogometaši Dinamo priredili su veliko iznenađenje pobjedom (2:1) protiv Arsenala u 1. kolu Skupine F. Još je više Dinamo iznenadio kvalitetnom igrom kakvu momčad Zorana Mamića još nije prezentirala na ovako visokoj razini. Igrači Arsenala nemaju za čime žaliti. Naprotiv, rezultatski su dobro prošli!

Dinamo se u gustom obrambenom bloku odmah postavio veoma odlučno i poduzetno. Što je najvažnije domaći igrači nisu gubili duele u zoni udarca gdje do izražaja dolazi individualna kvaliteta grača Arsenala.

Zoran Mamić utakmicu je počeo s trojicom brzih napadača (Pjaca, Soudani, Fernandes), što je bio nagovještaj da će Dinamo obranu Arsenala pokušati uloviti u raskoraku kroz kontranapade. Jednom je uspjelo!

U 24. minuti otvorio se prostor za brzu kontru, Pivarić se pravodobno ubacio po lijevoj strani, a Soudani je pravodobno odigrao u prostor iza zadnje linije Arsenala. Oxlade-Chamberlain je zakasnio, Ospina je ušao Pivariću u udarac, lopta se od Oxlade-Chamberlaina odbila u mrežu - 1:0.

U 40. minuti nervozni Giroud neoprezno je zahvatio Pinta i dobio drugi žuti karton. Prvog je dobio zbog prigovora, pa je Dinamo stekao brojčanu prednost. Arsenal je ostao bez prvoga napadača, koji je u 18. minuti s(p)retno pogodio vratnicu u najboljoj prilici gostiju.

Drugo poluvrijeme počelo je vrlo obećavajuće za Dinamo budući da je Arsene Wenger odlučio napadati s igračem manje, što je značilo da će se na polovici gostiju otvoriti još više slobodnog prostora.

U 47. minuti Dinamo je umalo povećao vodstvo iz prekida, Soudani je ostao sam ispred Ospine i pogodio vratnicu.

Uslijedila su dva, tri povezana napada gostiju, a Dinamo je u svakom prelasku preko centra izgledao sve opasnije. Pogodak se ipak dogodio iz prekida u 58. minuti.

Machado je ubacio iz kuta, Fernandes u ravni prve vratnice nadskočio Koscielnyja i udarcem glave zatresao mrežu - 2:0.

U 65. minuti Wenger je obavio trostruku zamjenu i  promijenio način igre Arsenala.

Mamićeva momčad obrambeno je djelovala vrlo koncentrirano i sigurno u duelima sve do 79. minute, kada se zadnja linija Dinama previsoko dignula. Ozil je gurnuo loptu za Walcotta, koji je pobjegao obrani Dinama, izašao ispred Eduarda i mirno plasirao loptu u mrežu - 2:1.

Počelo je razdoblje dominacije igrača Arsenala, ali je Dinamo i dalje djelovao homogeno. Otvaranja Dinama više nisu bila dovoljno brza da bi obrana Arsenala morala strahovati od pogotka iako se domaćoj momčadi nudilo prostranstvo na gostujućoj polovici.

To više nije bilo važno, kao što nije važno što Ćorić u 95. minuti nije iskoristio veliku priliku kada je sam izašao pred Ospinu.

Jedino je bilo važno sačuvati prvu pobjedu u Ligi prvaka protiv jedne od najboljih engleskih momčadi!

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić, Antolić (82 Rog), Ademi, Machado, Soudani, Pjaca (88 Benković), Fernandes (74 Čorić)

ARSENAL: Ospina, Debuchy, Gabriel, Koscielny, Gibbs (65 Walcott), Oxlade-Chamberlain (65 Campbell), Cazorla, Arteta (64 Coquelin), Özil, Sanchez, Giroud

Bayern je slomio otpor Olympiakosa u nastavku utakmice, a uvjerljivu pobjedu ostvario u samoj završnici utakmice. Iako je Muller  doveo Bavarce u vodstvo slučajnim pogotkom, momčad Pepa Guardiole odigrala je očekivano, što znači da nogometaši Dinama znaju što ih čeka na Allianz Areni u idućem kolu.

Roma i Barcelona odigrali su neodlučeno (1:1) na Olimpicu. Utakmica će ostati upamćena po fantastičnom pogotku Florenzija, koji je u 31. minuti postigao pogodak s centra.

Nažalost, ostat će upamćena i po teškoj ozljedi Rafinhe, koji je na travnjaku proveo minutu prije nego što je stradao. U igru je ušao umjesto Rakitića.


Skupina E: Leverkusen - BATE Borisov 4:1 (Mehmedi 4, Chalganoglu 47, 76-11m, Hernandes 59/Milunović 13), Roma - Barcelona 1:1 (Florenzi 31/Suarez 21)

Skupina F: Dinamo - Arsenal 2:1 (Oxlade-Chamberlain 24-ag, Fernandes 58/Walcott 79), Olympiakos - Bayern 0:3 (Muller 52, 90+2-11m, Gotze 89)

Skupina G: Chelsea - Maccabi 4:0 (Willian 15, Oscar 45+4-11m, Diego Costa 58, Fabregas 78), Dynamo - Porto 2:2 (Gusev 20, Buyalskiy 89/Aboubakar 23, 81)

Skupina H: Gent - Lyon 1:1 (Miličević 68/Jallet 58), Valencia - Zenit 2:3 (Cancelo 55, Gomes 73/Hulk 9, 45, Witsel 76)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.