KRALJ TRANSFERA

Drugi igrač Zdravka Mamića u Real Madridu

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 08:54 Napisao/la  I. V.

Iz kraljevskog kluba stigla je još jedna potvrda da je Zdravko Mamić  kralj transfera

Real Madrid  službeno je predstavio Matea Kovačića, koji je za kraljevski klub potpisao šestogodišnji ugovor. Uobičajeni foto-session i konferencija za novinare održao se nakon što je Kovačić obavio liječnički pregled.

Mateo Kovačić postao je peti hrvatski igrač u Real Madridu (Prosinečki, Šuker, Jarni,  Modrić) i drugi igrač Zdravka Mamića, koji će odjenuti dres madridskog kluba. Nakon Luke Modrića u Real Madrid je stigao Mateo Kovačić. Obojicu zastupa Mario, najmlađi muški član obitelji Mamić.

Doduše, u Modrićevu transferu pojavila se supruga Vanja kao službeni Lukin zastupnik u dogovoru s Mamićem. Nakon što je u pravilu najviše problema oko naplate svojih potraživanja imao sa suprugama svojih igrača, Mamić se u Modrićevu slučaju prvo sve dogovorio sa suprugom. Kovačić nije oženjen, pa za sada ide lakše.

Kovačić je službeno postao najskuplji hrvatski igrač svih vremena, transfer od 35 mil. milijuna eura novi je rekord. Na ljestvici TOP-10 najvećih hrvatskih transfera samo transfer Ivana Rakitića nema veze sa Zdravkom Mamićem i Dinamom.

U okolnostima koje mu nisu nimalo sklone, dok se brani od teških optužbi da je oštetio Dinamo i državni proračun, iz kraljevskog kluba stigla je još jedna potvrda da je Zdravko Mamić  kralj transfera.  

Najveći hrvatski transferi:
MATEO KOVAČIĆ Inter - Real Madrid 35 milijuna eura
LUKA MODRIĆ Tottenham - Real Madrid 30 milijuna eura
DEJAN LOVREN Southampton - Liverpool 25 milijuna eura
MARIO MANDŽUKIĆ Bayern - Atletico 22 milijuna eura
LUKA MODRIĆ Dinamo - Tottenham 21 milijun eura
MARIO MANDŽUKIĆ Atletico - Juventus 19 milijuna eura
IVAN RAKITIĆ Sevilla - Barcelona 18 milijuna eura
VEDRAN ĆORLUKA Manchester City - Tottenham 13,7 milijuna eura
EDUARDO DA SILVA - Dinamo - Arsenal 13,5 milijuna eura
MARIO MANDŽUKIĆ Wolfsburg - Bayern 13 milijuna eura

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.