KORONAVIRUS U DINAMU Jedan nogometaš pozitivan na COVID-19

Srijeda, 19. kolovoza 2020. 12:34 Napisao/la  SC

Zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima

KORONAVIRUS U DINAMU Jedan nogometaš pozitivan na COVID-19

Dinamo je službenoj stranici objavio sljedeću obavijest:

Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sustava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK Dinamo koja je sukladno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Sukladno procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Klubovi sudionici UEFA natjecanja obavezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice. Svi članovi prve momčadi bit će u četvrtak 20. kolovoza testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje.

GNK Dinamo provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.

Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost, stoji u obavijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.