Jerko Leko o prekidu utakmica: Meni baklje ne smetaju, ali pravila treba poštivati

Ponedjeljak, 02. travnja 2012. 19:39 Napisao/la  Z. G.

Kad sudac prekine utakmicu na pet minuta, mi na terenu to jako osjetimo, promijeni se cijeli ritam utakmice. Nije na meni da prosuđujem da li je sudac u Puli ispravno postupio, kaže Jerko Leko

Dinamov veznjak Jerko Leko još uvijek nije izbacio Istru iz misli. U predvečerje polufinala Kupa protiv Zagreba prisjetio se problema s pulskim „španerima“. Dinamo je preskočio Istru u četvrtfinalu tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Istra me pozitivno iznenadila, naučili smo lekciju da moramo u utakmici biti 90 minuta, puno smo prilika promašili, na kraju prošli na 11-erce. I to pokazuje da kup zna biti neobičan. Mislim da nam je takvo iskustvo dobro došlo zbog utakmica koje nas čekaju. Uostalom, to je još praktički bio početak polusezone. Sad smo usvojili neke ideje trenera Čačića, dosta se igrača podignulo u formi i zato gradimo optimizam.

 A, Kako je Leko „usvojio“ ideju suca Marija Strahonje o prekidu utakmice Istre i Rijeke zbog bakljade? Uostalom, Leko je prije povratka u Dinamo igrao u Turskoj gdje još uvijek na tribinama „blješte“ baklje.

- Da, bilo je ondje baklji, ali ne na terenu! Pretpostavljam da su uveli reda. Ne znam točno kakva su pravila, ali kakva god da jesu - treba ih poštivati. Može se navijati i bez toga, Engleska je primjer. Možda je tek Grčka ostala zemlja u kojoj to toleriraju. Mene osobno baklje niti smetaju niti vesele, pogotovo ne taj dim. Uostalom, kad sudac prekine utakmicu na pet minuta, mi na terenu to jako osjetimo, promijeni se cijeli ritam utakmice. Nije na meni prosuđivati je li sudac u Puli ispravno postupio. Znaju se pravila.

 Štoviše, i sami su si Dinamovi igrači odredili jedno zanimljivo „interno“ pravilo:

 - Ne smijemo primiti pogodak do kraja sezone. To vrijedi i za prvenstvo i za kup.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.