Ivan Kelava: Znate kako završi Hajduk kad se poželi nadigravati?

Srijeda, 14. ožujka 2012. 15:20 Napisao/la  Z. G.

Kad su se lani pokušali nadigravati s nama, vidjeli ste kako je završilo. Pobijedili smo 2:0, a trebalo je biti puno, puno više. Ne očekujem da će oni jurnuti, rekao je vratar Dinama

Dinamov vratar Ivan Kelava gledao je sjajnu predstavu Anasa Sharbinija u nedavnoj pobjedi protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. I sam će Kelava rado zapljeskati bravurama riječkoga „fantasiste“, ali i upozoriti da mu je naklonjena bila i – Zagrebova obrana.

- Gledao sam prvo poluvrijeme. Sharbini je doista odigrao odlično, ali Zagrebova obrana nije bila na razini. Hajduk je triput išao "četiri na jedan", a to je malo smiješno. Jasno je da moramo pripaziti na Sharbinija, nezgodan je igrač, već je bio dio reprezentacije, ali sigurno je da će naši braniči učinit sve da ga drže što dalje od gola… Ne smijemo se uopće dovoditi u situaciju da razmišljamo o njima. Najbolji smo u Hrvatskoj pa oni trebaju misliti o nama.

Hajduk je, nakon blistave izvedbe protiv Zagreba, odigrao skromnih 0:0 na Poljudu protiv Splita.

- Jasno je da je Split odlična momčad, odigrali su sjajno u obrani, a pritom su i stvarali prilike. I Hajduku je teško kad mora napadati, a suparnik ga čeka na kontre.

U Maksimiru će valjda uloge biti nešto drukčije, ondje bi Hajduk mogao biti taj koji će se orijentirati na kontranapade.

- Da, mislim da će baš tako i biti. Kad su se lani pokušali nadigravati s nama, vidjeli ste kako je završilo. Pobijedili smo 2:0, a trebalo je biti puno, puno više. Ne očekujem da će oni jurnuti, ali sigurno će htjeti ostaviti što bolji dojam i svojim navijačima pokazati da su pobijedili Dinamo. Kad pobijediš Dinamo, "dolje" to znači više nego išta. Naravno, i mi volimo pobijediti njih.

 U rujnu 2008. godine bilo je malo drukčije. Tada je Hajduk u Maksimiru slavio 2:0, a u uvertiri utakmice Mihael Mikić bombastičnim je izjavama je znao okrznuti Splićane najavivši laku Dinamovu pobjedu. Ovih dana slično govori i Josip Šimunić.

- Nakon te smo utakmice malo zafrkavali Mikića, tako su ga predriblali da je ostao ležati "na glavi". Kasnije se to vrtjelo na TV ekranima. To mu je dobro upozorenje. Ne volim se razbacivati bombastičnim najavama, jer to onda posebno budi inat kod suparnika, ustvrdio je Šimunić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.