Istra 1961 - Dinamo: Pamić tvrdi da je momčad nespremna, Mamić najavio pobjede u Puli i Rijeci

Ponedjeljak, 03. veljače 2014. 11:39 Napisao/la  SC

Čekaju nas tri teške utakmice, dva gostovanja u Puli i Rijeci pa kod kuće Split.  Mi smo Dinamo i želimo dobiti sve utakmice koje slijede, kaže trener Dinama Zoran Mamić

Istra 1961 i Dinamo u četvrtak igraju zaostalu utakmicu 17. kola MAXtv Prve lige čime se nastavlja nogometno prvenstvo. Utakmica se igra u Puli, o Dinamu se manje-više sve zna. Istra je puno veća nepoznanica. Momčad Igora Pamića u pripremnom razdoblju nije djelovala uvjerljivo:

- Kad usporedim ove pripreme s onim prošlogodišnjim rovinjskim, nije teško ustvrditi da smo ovoga puta imali puno više poteškoća u pripremnom razdoblju. Uvijek je nezahvalno na osnovu pripremnog razdoblja prognozirati krajnji domet. Nekad bude sve super u pripremama, nižu se pobjede i onda u prvenstvu krene loše. A nekad nakon slabijih priprema stigne odlična polusezona. Kad krene borba za bodove, to je nešto posve drugo od priprema i osobno sam optimist uoči ove polusezone. Ali ne želim gledati daleko, do polufinala Kupa imamo više od mjesec dana i sad se prvo moramo okrenuti Dinamu. Treba biti realan i priznati da su oni kvalitetnija momčad i očekuje se da će oni kontrolirati igru, a mi ćemo se morati prilagoditi i pokušati iskoristiti njihove nedostatke. No, vremenski uvjeti i teren ne mogu nikome biti alibi. U takvim uvjetima prednost ima onaj koji se bolje prilagodi. Tu su koncentracija i voljni moment presudni, kaže Fausto Budicin, kapetan Istre.

- Nismo uopće spremni! Osam-devet igrača je ozlijeđeno, nikad nismo bili u lošijem stanju. A Dinamo je naša najbolja momčad, da bismo mu nekako parirali moramo biti optimalno pripremljeni, a mi smo daleko od toga, tvrdi trener Istre 1961 Igor Pamić.

U Dinamo vlada potpuno drugačije raspoloženje nakon što je momčad odradila zadnji dio priprema u Turskoj:

- Jako smo dobro radili, treninzi su bili naporni, ali iz dana u dan se ekipa dizala i upijala naše ideje što smo vidjeli i kroz utakmice. Ide na bolje te sam siguran da ćemo već na početku prvenstva biti pravi. Čekaju nas tri teške utakmice, dva gostovanja u Puli i Rijeci pa kod kuće Split, respektiramo svakog protivnika i pripremit ćemo se maksimalno, ali mi smo Dinamo i želimo dobiti sve utakmice koje slijede, kaže trener Dinama Zoran Mamić.