IRONIČNI TRENER Zoran Mamić: Treba priznati da je Rijeka favorit ako svi u medijima tako vide stvari

Petak, 07. kolovoza 2015. 18:49 Napisao/la  SC

Ako većina misli da smo loši, onda su u pravu. To treba respektirati, pa Rijeci dajem ulogu favorita, kaže trener Dinama pred sutonji derbi


Nogometaši Dinama saznali su da u play-offu Lige prvaka igraju protiv Skënderbeua, ali je trener Dinama Zoran Mamić prije komentara o albanskoj momčadi osjetio potrebu dosta ironično najaviti subotnji derbi protiv Rijeke:

- Igramo utakmicu protiv najvećeg rivala po kvaliteti, a s obzirom na situaciju koja je kod nas Rijeka je apsolutni favorit. Igraju jako dobar nogomet, a mi po svim parametrima danas nismo dobri. Treba priznati da je Rijeka favorit. Realno je takvo stanje kada svi vi u medijima tako vidite stvari. Od stručnjaka do nestručnjaka, a ako većina misli da smo loši, onda su u pravu. To treba respektirati, pa Rijeci dajem ulogu favorita. Primaju dosta golova, ali su promijenili ofenzivnu igru. Kod njih sijeva sa svih strana, nije lako suparničkim obranama. Samo ih je nesreća poremetila u zacrtanim planovima, po meni sada igraju najbolji nogomet koji su igrali posljednjih godina, kaže Mamić.

Skënderbeu?

- Respektiramo ih, na uvjerljiv način su način, s dvije pobjede ovdje stigli u ovu fazu natjecanja. A izbacili su nekoga tko je bio bolji od Ludogoreca što treba uvažiti. Dobili smo suparnika koji je neugodan i težak. Ne znam sada previše o njima, tek ovo što smo pratili kroz kvalifikacije. Sada ćemo početi skautirati i analizirati tu momčad, no kako im prvenstvo počinje tek poslije našeg prvog dvoboja gledat ćemo ih najviše preko videa. Nema imperativa! Imperativ bi bio da sami odlučujemo o tom plasmanu. No, ovo je suparnik koji se trudi, radi i trenira za taj plasman baš kao i mi. Liga prvaka nam je želja, ali imperativa nemamo, naglašava Mamić.

Dinamo planira ojačati kadar?

- Moguće da se nešto dogodi, ali zadovoljan sam s kadrom koji imam na raspolaganju. Istina, nije optimalna brojka imati 30 igrača u kadru, mogućnost treninga nam je tako sužena, Vjerojatno ćemo malo reducirati kadar. Što se tiče dolazaka ne bi trebalo biti nekih velikih iznenađenja. Ali, ne daj Bože da se netko vitalan ozljedi, tada bismo vjerojatno reagirali, kaže Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.