Igor Bišćan: Nemamo širinu rostera da bismo držali taj nivo svih 90 minuta

Srijeda, 16. kolovoza 2023. 00:34 Napisao/la  SC
Igor Bišćan: Nemamo širinu rostera da bismo držali taj nivo svih 90 minuta

Dinamo je poražen u Maksimiru (1:2) nakon što je AEK u nastavku preokrenuo rezultat, ništa u prvom dijelu nije naslućivalo veliki pad u igri Dinama koji je potpuno dominirao do odmora:

- Nažalost, moram čestitati AEK-u na zasluženoj pobjedi. Koliko god mi možemo žaliti za boljim rezultatom, pogotovo nakon prvog poluvremena, pa i nakon sat vremena kad je sve izgledalo dobro. Moraš iskoristi trenutke kad si bolji, kad imaš šanse i privesti utakmicu kraju. U prvom dijelu smo bili jako dobri, igrali dinamično, energičan i hrabar nogomet, ali potom je kvaliteta padala... Nemamo širinu rostera da bismo držali taj nivo svih 90 minuta, to nas prati od priprema, kad je već to bilo evidentno. Ovo je razina na kojoj se to još više vidi. Nismo u stanju igrati do kraja kao prvih sat vremena. To je problem. Kad Ivanušec izađe nismo ista momčad, kad Petković izgubi snagu, a veza padne, nemamo rješenja... Imali smo loptu pod kontrolom, nije bilo pretjerano riskantnog rješenja, ali dogodila se loša realizacija jedne odluke, oni puno golova daju na takav način, to smo upozoravali. Dok smo bili kvalitetni u tome, to smo koristili protiv njih jer nisu nas mogli pohvatati. Ivanušec je izašao, mislim zbog grčeva, a Bulat zato što nije dugo trenirao zbog ozljede. Zaslužio je pohvale, igrao je jako dobro, dao prekrasan gol, kazao je trener Igor Bišćan, koji je ovakvom izjavom poslao poruku upravi kluba:

- Tako ćete vi to prikazati, ali sve se vidjelo. Sjetite se utakmice s Hajdukom gdje smo imali sličan problem. Ne bih htio da ispadne da se žalim, ali ako želimo biti što želimo morati reagirati. Imamo i mogućnost odlaska nekih igrača što dodatno komplicira stvari, naglašava Bišćan.

Šanse u Ateni:

- U Ateni će biti nešto drugo, ratna zona, neprijateljsko okruženje više od trideset tisuća ljudi željnih... Osveta je možda teška riječ, ali željnih zadovoljštine za sve što se događalo... Napravit ćemo sve da prođemo, ali bit će tamo vatreno i bit će izuzetno teško. Realno, teško ćemo previše moći napraviti. Treba dečke dignuti psihički i spremiti se za rat. Moram vidjeti kako je Špikić, nisam siguran da imamo blizu adekvatne zamjene. Idemo se boriti, ima u tom gostovanju nešto posebno, zbog svega što ćemo morati proživjeti i idemo sve napraviti da se vratimo kao pobjednici, zaključio je Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.