Igor Bišćan: Naša liga je razvojna liga, grčka liga je natjecateljska!

Petak, 18. kolovoza 2023. 11:36 Napisao/la  SC

Malo me začudilo da nisam dobio pitanje oko AEK-a uoči prve utakmice, ali sada je jasno o kakvoj se momčadi radi, kaže trener Dinama

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: screenshot

Dinamo u subotu igra uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, grčki prvak pobijedio je (2:1) u prvoj utakmici odigranoj u Maksimiru, u drugom dijelu utakmice naglašeno je dominirao:

- Malo me začudilo da nisam dobio pitanje oko AEK-a uoči prve utakmice, ali sada je jasno o kakvoj se momčadi radi. Neki koji su igrali rekli su da je to najbolja momčad u ovoj fazi natjecanja. Prva utakmica je imala dva različita poluvremena. Oni su drugo poluvrijeme izašli čvršće i to je izgledalo tako kako je izgledalo. Gdje je istina u odnosu snaga, teško je procijeniti, ali znamo da ćemo morati biti na vrhuncu da bismo ostvarili ono po što idemo tamo. Suparnik je tvrd, iskusan, agresivan, nema praznog hoda i nestabilnosti, to će od nas zahtijevati visok nivo, kaže trener Dinama Igor Bišćan u najavi uzvratne utakmice:

HNL je 20. liga na UEFA-ljestvici, grčka liga je na 19. mjestu, a grčki klubovi redaju zapažene rezultate: AEK je pobijedio Dinamo, PAOK je eliminirao Hajduk, Panathinaikos je eliminirao Marseille, Olympiakos je pobijedio Genk:

- Naša liga je razvojna liga, njihova liga je natjecateljska, ulažu dosta, imaju iskusne igrače. Fokusirani su na rezultat jer ih konkurencija tjera na to, nema puno eksperimenata, dovode se dobri igrači, to su gotovo svi reprezentativci. Nije to slučajno. Rade se stadioni, navijači žele kvalitetu i rezultate, ističe Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.