DINAMOVO PRIOPĆENJE

Za neregularne uvjete može odgovarati samo Hajduk!

Ponedjeljak, 25. veljače 2013. 18:36 Napisao/la  Z. G.

Travnjak je više izgledao kao bazen, a nitko od djelatnika Hajduka nije ništa poduzimao, stoji između ostalog u priopćenju Dinama


Valjda ni močvara Everglades nije toliko duboka i neprohodna koliko je to ove nedjelje bila poljudska močvarna livada. Iako je teren sličio živom blatu u kojem bi se i krokodili udavili, Hajdukovi čelnici bez imalo ustezanja tvrde: trebali smo igrati. Pritom nije u pitanju samokritika naslonjena na tezu da su kao organizator morali učiniti znatno veći napor za osposobiti teren. Naprotiv. Za odgodu krive Dinamo. Je li u pitanju dodvornički pristup vlastitim navijačima ili posvemašnje "pomračenje" logičkih sklopova? Kako god, na takva je prozivanja reagirao i maksimirski klub službenim priopćenjem:


-Travnjak je više izgledao kao bazen i možda bio pripremljen za neku sportsku igru, ali sigurno ne za nogomet. Da stvar bude još gora, nitko od djelatnika Hajduka nije ništa poduzimao da se silna kiša ukloni s terena iako je, od Dinamova dolaska na stadion do predviđenog početka utakmice, bilo još sat i pol. Tek oko pola sata prije zakazanog početka, na teren je izašlo svega nekoliko radnika, premalo da bi se voda uklonila.
Dinamo smatra da je takvo, blago rečeno neodgovorno ponašanje organizatora nanijelo veliku financijsku štetu mnogima. Za početak, navijačima Dinama i Hajduka koji su iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja došli na utakmicu, državnom proračunu iz kojega će se ponovno morati plaćati silno osiguranje kao i Dinamo koji se mora vraćati u Split. Naravno, o onoj nemjerljivoj šteti nema smisla ni govoriti, jer najveći je hrvatski derbi trebao biti pravi praznik nogometa i velika promocija domaćih klubova i lige, a umjesto svega toga, gledatelji nisu vidjeli apsolutno ništa. Unatoč tome, čelnici i igrači Hajduka govore da su 'oni sve napravili da se utakmica odigra'. Svatko tko je bio na Poljudu, navijao za jednu ili drugu momčad, mogao je vidjeti da jednostavno nisu postojali uvjeti za utakmicu. Po kojoj je logici 'sve to plan Dinama' i kako je to u interesu tog kluba voziti se 400 kilometara u Zagreb da bi se već u utorak vraćali - također nije jasno. Smatramo da bi se organizator, kao što to čini svatko tko ne uspije omogućiti uvjete za održavanje događaja, trebao javno ispričati apsolutno svima koji su oštećeni ovakvim neodgovornim ponašanjem: navijačima i jedne i druge momčadi, djelatnicima policije RH, zaštitarima, Dinamu te svima ostalima koji su u nedjelju došli na Poljud - uzalud. Dakle, zaključak je potpuno jasan: sudac je odgodio utakmicu zbog neregularnih uvjeta, a za neregularne uvjete može odgovarati samo organizator utakmice – HNK Hajduk, stoji u priopćenju Dinama

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.