Zoran Mamić: Ne mogu reći gdje je domet ove momčadi!

Petak, 26. veljače 2021. 00:42 Napisao/la  SC

Ova momčad ima možda više karaktera. Ne mislim da oni nisu bili karakterni, ali ovi imaju više... Da ne budem prost, uporedio je Mamić ovu i momčad Dinama koja je pobijedila Arsenal

Zoran Mamić
Zoran Mamić

Zoran Mamić ostvario je najveći uspjeh na klupi Dinama, koji se plasirao u osminu finala Europske lige:

- U Dinamu je ovo moj najveći uspjeh, naravno, uz osvojene trofeje. Ali, zasad je još uvijek finale Svjetskog klupskog prvenstva najveći uspjeh, no idemo utakmicu po utakmicu, ne mogu reći gdje je domet ove momčadi. Ova momčad može igrati sa svim protivnicima! Puno faktora utječe na to, ali svjesni smo koliko vrijedimo, koje samopouzdanje imamo, naš govor tijela. Dokle ćemo doći, vidjet ćemo. Ono što me najviše raduje jest mentalna snaga ove momčadi, povjerenje koje momčad ima sama u sebe. To je najvažnije, to je veliki plus za nas. Čestitke momčadi na pobjedu, pokazali su dečki u ove dvije utakmice u većini nogometnih elemenata da smo zaslužili pobjedu. Što može bolje? Teško je sad analizirati, u svemu možemo biti bolji, ne treba sad tražiti mane i loše strane, momčad je bila na vrlo visokoj razini, treba uživati u toj pobjedi, ali nema puno vremena uskoro je nova utakmica, kazao je Mamić i priznao da je bilo nervoze prije utakmice:

- Više nego inače, kod mene i igrača, ali ne zbog straha hoćemo li proći, no, kad se sjetite što nam se sve događalo u prošlosti... U prvom dijelu je bilo nervoze, no to smo primirili na odmoru i nismo doveli rezultat u pitanje ni u jednom trenutku, kaže Mamić.

Dinamo je u petak u ždrijebu osmine finala:

- Sve momčadi koje su prošle su dobre, svi su kvalitetni. Što nam daju kuglice i dragi Bog, tako neka bude, kad dođe ta utakmica onda ćemo se pripremati za svakog suparnika, reao je Mamić i ovako usporedio ovu s momčadi Dinama, koja je 2015. godine pobijedila (2:1) Arsenal u Ligi prvaka:

- Ova momčad ima možda više karaktera. Ne mislim da oni nisu bili karakterni, ali ovi imaju više... Da ne budem prost, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.