Dinamo kasni s uplatom ugovorenih rata, nema Zdravka Mamića, nema plaća!

Ponedjeljak, 10. srpnja 2023. 09:23 Napisao/la  Igor Vranić

Svima koji su racionalno u stanju razlikovati poslovnu agendu od pravomoćne presude bilo je jasno što će se dogoditi kada Zdravko Mamić jednom ode

Dinamo kasni s uplatom ugovorenih rata, nema Zdravka Mamića, nema plaća!

Dinamovim igračima kasni isplata ugovornih rata, piše germanijak.hr.

Nekoliko dana prije utakmice Superkupa protiv Hajduka igračima Dinama dogodilo se nezamislivo zadnjih desetak godina, Dinamo nije pravodobno igračima uplatio tromjesečne rate!

Rate su trebale sjesti na račune do kraja lipnja, u čemu je problem brzo će se saznati, ali vijest je svakako indikativna.

Pod vodstvom Zdravka Mamića zadnjih petnaestak godina Dinamo je postao najbogatiji klub u Hrvatskoj, jedan od najbogatijih klubova u široj regiji, uz Ajax najuspješniji u Europi prema proizvodnji mladih igrača, 14 igrača poniklih u Dinamu bili su sazivu druge reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ukratko, nakon što je 2000. godine preuzeo tuđmanizirani klub u dugovima nakon tzv. demokratskih promjena u društvu, nepunih desetak godina kasnije Mamić je Dinamo pretvorio u tvornicu za proizvodnju igrača i namicanje novca.

Svima koji su racionalno u stanju razlikovati poslovnu agendu najupješnijega sportskog menadžera u jugoistočnom dijelu Europe od pravomoćne presude za izvlačenje novca iz Dinama, bilo je jasno da Dinamo više nikada neće biti isti kada Mamić jednom ode.

Mamić nije otišao iz Dinama odmah nakon što je pobjegao u BiH, njegov je utjecaj na sportsku i poslovnu politiku bio presudan sve dok se njegovi dugogodišnji pobočnici predvođeni Mirkom Barišićem licemjerno nisu okrenuli protiv Velikog vođe.

Mamić je na zadnjoj skupštini definitivno izgubio utjecaj u klubu, u statutarno-pravno lakrdiji Barišić je razvlastio bivšega suradnika kojega je ista skupština dvaput proglasila nevinim tijekom sudskoga procesa.

Do današnjega dana Skupština GNK-a Dinamo nije promijenila odluku da Mamić nije oštetio Dinamo.

Mamićev odlazak neumitno je pokrenuo proces promjene jedinstvenog poslovnog obrasca u hrvatskom sportu, vrijeme je brzo pokazalo da će Dinamo najveću štetu pretrpjeti čim ga počnu voditi podkapacitirani Mirko Barišić i njegovi prvi suradnici.

Neposredno prije prve utakmice ove sezone Dinamo nije doveo ni jedno zvučno pojačanje, još uvijek nije prodao ni jednog igrača (Petković, Livaković, Ivanušec...) treće reprezentacije na svijetu.

Dinamo ima dovoljno akumuliranih sredstava da bi još neko vrijeme mogao servisirati ovakvu momčad, ali s ovakvim vodstvom ništa ne može zaustaviti proces pod radnim nazivom: Nema Zdravka Mamića, nema plaće!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.