Igor Bišćan: Dinamo je uvijek jedan poraz od minikrize! Nekad to ima realne osnove, a često nema!

Utorak, 25. srpnja 2023. 12:47 Napisao/la  SC

Probat ćemo otići što dalje, a što će biti, vidjet ćemo. Nismo imali previše sreće s ždrijebom, kaže Bišćan uoči večerašnje utakmice protiv Astane

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Dinamo večeras (20) igra prvu utakmicu u Ligi prvaka, prvi protivnik u pretkolima je kazahstanska Astana:

– Znamo da nas čeka ozbiljan suparnik, svjesni smo da neće biti jednostavno. Uostalom, nijedna utakmica na europskoj sceni nije jednostavna, ali vjerujemo u sebe, mislimo da smo bolja momčad i očekujemo prolaz. Cilj je otići najdalje moguće u Ligi prvaka. Jasno je da je Liga prvaka uvijek krajnji cilj i san. Probat ćemo otići što dalje, a što će biti, vidjet ćemo. Nismo imali previše sreće s ždrijebom, AEK spada u najteže suparnike u ovoj fazi natjecanja i ako prođemo, čeka nas jako težak suparnik. Ali, tko god igrao protiv nas, neće biti oduševljen. Mi smo usredotočeni na sebe, ne želimo preskakati stepenice, sad nam slijedi Astana, trebamo je maksimalno ozbiljno shvatiti i pripremiti se, a poslije ćemo razmišljati o drugima, kaže trener Dinama Igor Bišćan.

Za Astanu igraju trojica hrvatskih igrača, Marin Tomasov, Stjepan Lončar i Josip Čondrić:

- Čondrića sam vodio u Rudešu, a Lončara u Rijeci. Nismo se čuli uoči ove utakmice, ali doista ih mogu pohvaliti jer su maksimalni profesionalci. Na jednak ih način respektiram i sad kao suparnik, ističe Bišćan.

Dinamo je sezonu počeo dvjema utakmicama protiv Hajduka: pobijedio je u Superkupu, izgubio u 1. kolu HNL-a:

- Od ta dva početna derbija u prvom smo pobijedili i osvojili Superkup u utakmici u kojoj smo bili tu negdje, ravnopravni... U novom dvoboju, ovaj put u prvenstvu, nismo loše izgledali iako smo izgubili utakmicu. Ne vidim razlog zašto bismo se osjećali loše, niti vidim razlog za preveliku negativu. Način na koji smo izgubili jako se rijetko događa. Ali, to je tako, Dinamo je uvijek jedan poraz od minikrize, od neke nervoze, nekad je to i nametnuto i s tim se treba pomiriti. Nekad to ima realne osnove, a često nema. U ovoj situaciji zaista ne vidim zašto raditi dramu, ističe Bišćan.