DINAMO - HAJDUK Zoran Mamić, trener Dinama: Očekujem dobru atmosferu i puno gledatelja

Subota, 30. studenog 2013. 17:36 Napisao/la  SC

Teško je zadovoljiti sve strane. Kada imamo vaučere – ne valja; kada ukinemo vaučere – ne valja. Kažem, neka nogomet bude u prvom planu. Naši navijači neka bodre nas, njihovi Hajduk i neće biti nikakvih problema, kaže Zoran Mamić

Zoran Mamić najavio je nedjeljni derbi u dobro raspoloženju unatoč porazu u Ukrajini:

- Vjerujem da je Dinamo kvalitetniji nego što to trenutno pokazuje bodovna razlika u odnosu na Hajduk. Stanje u momčadi je zadovoljavajuće što se tiče atmosfere, a svaka utakmica s Hajdukom je svečanost. Hajduka ima igrače koji se puno kreću i vrše pritisak, drže visoki ritam i to im daje rezultate; naravno, uz pojedinačnu kvalitetu. Mogu biti opasni iz prekida što su pokazali u prvoj utakmici. Ipak, ne bi to gledao kao neku njihovu prednost, jer vjerujem da će naši igrači biti puno koncentriraniji nego neki dan u Ukrajini. Dobro se poznajemo i nema tu nekih velikih tajni. Protiv Hajduka i dvije utakmice protiv Černomereca dobili smo šest golova iz isto toliko prekida, a ti protivnici nam nisu napravili pravu šansu. Naravno da radimo na tome i jedino što smo posebno igračima govorili uoči utakmice su bili ofenzivni prekidi, ali ništa ne ide preko noći, kaže Mamić kojega se stalno spominje u kontekstu trajnog rješenja na klupi Dinama:

 

- Teško mi je govoriti o sebi, ali moji suradnici rade fantastičan posao. Puno razgovaramo s igračima, postavili smo pravila i zahtjeve koje dosta dobro ispunjavaju i sve skupa se vidi na terenu. Mislim da cijeli moj stručni stožer ima dobru kemiju, funkcioniramo jako dobro i to je formula uspjeha. Siguran sam da su i treneri koji su bili prije radili u najboljoj namjeri, a na koncu kvaliteta dođe do izražaja i vidi se je li jesi ili nisi. Pomoćni treneri Krznar i Cvitanović uopće nisu sporni jer ne postoji način da na zimu dođe trener koji ih neće uzeti u stručni stožer. Mogu li oni samostalno? Ja mislim da bi oni mogli i sami voditi momčad, zašto ne?, smatra Mamić.

 

Stariji Mamić odlučio je samovoljno ukinuti vaučere, mlađi se nije htio puno baviti starijim bratom:

 

- Teško je zadovoljiti sve strane. Kada imamo vaučere – ne valja; kada ukinemo vaučere – ne valja. Kažem, neka nogomet bude u prvom planu. Naši navijači neka bodre nas, njihovi Hajduk i neće biti nikakvih problema. Očekujem dobru atmosferu i puno gledatelja. Neće biti padalina, utakmica nije navečer pa neće biti niti tako hladno i ne očekujem tu nikakve probleme jer za to nema razloga. Čeka nas dobra utakmica, napadački Dinamo i vjerujem isti takav Hajduk što će biti podstrek navijačima da bodre svoj klub i najiskrenije ne očekujem nikakve probleme. Pozvao bih sve navijače da utakmicu i nogomet stave u prvi plan jer derbi je svečanost. Rezultat stvara atmosferu kod većine. Naravno da bih ja volio kada bi se smirile strasti i kada bi naši navijači dolazili na utakmice i bodrili klub. Ne moraju se oni slagati s pojedincima na određenim pozicijama u klubu, ali momčad je ta koja ima prioritet. Mislim da bi navijači uvijek trebali biti uz momčad, posebno kada ne ide, a kamoli kada smo osam godina zaredom prvaci, osvajamo Kupove i igramo cijelo vrijeme u Europi. Recimo, neki dan u Ukrajini su navijači cijeli susret bodrili svoju momčad koja je gubila da bi ih na kraju odveli do pobjede, zaključuje Mamić.