DINAMO - HAJDUK Zoran Mamić: Derbi više ne nudi napetost, bodovna razlika je prevelika

Četvrtak, 27. rujna 2012. 23:53 Napisao/la  ZG

Bodovna je razlika uoči derbija slična kao što je bila i prethodnih sezona, ne nudi posebnu napetost. Ipak, ovo je najveća utakmica u Hrvatskoj. Svi se nadamo da će pobijediti bolji, sretniji i spretniji, a prije svega - nogomet, rekao je Mamić

Sammirov ulazak u reprezentaciju, Vidin izlazak iz autobusa, subotnji derbi u Maksimiru… Tim se temama pred mikrofonima pozabavio i Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

- Bodovna je razlika uoči derbija slična kao što je bila i prethodnih sezona, dakle ne nudi posebnu napetost. Ipak, ovo je najveća utakmica koju imamo u Hrvatskoj. Svi se nadamo da će pobijediti bolji, sretniji i spretniji, a prije svega - nogomet.

U Dinamu je u zadnje vrijeme vodeća tema Domagoj Vida, a ne nogomet.

- Ma, žao mi je što se stvaraju afere, zar je bitno je li Vida potpisao obavijest o kazni ili nije?! Obavijestili smo ga u srijedu, nakon sastanka mi je rekao da želi doći sa svojim menadžerom potpisati obavijest što je u četvrtak i napravio. Uostalom, Vida se ima pravo žaliti na kaznu i nije ni trebao potpisivati tu obavijest. Ma, on je suviše vrijedan i važan igrač Dinama da bismo uopće tako o njemu pričali. Nestašluci se događaju, a mi kao klub u takvim situacijama moramo reagirati. No, sigurno je da će Vida priuštiti još puno veselja našim navijačima.

Maksimirski sportski direktor smatra da su za ambijent oko nogometa djelomično krivi i mediji. Ili barem dio medija.

- Volio bih da svi zajedno pozitivno gledamo na naš nogomet. Pogledajte kako igraju Mandžukić i Modrić u najvećim klubovima svijeta, a počeli su i igrali baš u Slavonskom Brodu, Zagrebu i drugim stadionima u Hrvatskoj. Tu su se učili! Pa, i mediji će biti čitaniji ako će pisati i govoriti pozitivno. Uzmimo za primjer Manchester City, jedan od najbogatijih klubova na svijetu. Stalno kažnjava Marija Balotellija koji ih 'ljulja' svojim nestašlucima. U svakom se klubu igrači kažnjavaju u odnosu na svoja primanja, pa ni u Dinamu nije ništa drukčije. Ali, dojam je da mediji, kad pišu o Dinamu, puno više naglašavaju negativne pojave iako pozitivnih ima puno više.

Mamić smatra da je i poziv Sammiru u reprezentaciji pozitivna pojava.

- Za mene je to sjajna vijest koja se puno prije trebala dogoditi! Čestitao bih stručnom stožeru na hrabrosti da ipak učine ono što njihovi prethodnici nisu. Sammir je zadnjih šest godina bio među tri najbolja igrača HNL-a, s Dinamom je upisao sjajne rezultate i zaslužuje poziv!, zaključio je Zoran Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.