Dinamo blizu europskog proljeća, pobjeda protiv Šahtara otvara vrata Lige prvaka

Utorak, 22. listopada 2019. 23:34 Napisao/la  SC
Dinamo blizu europskog proljeća, pobjeda protiv Šahtara otvara vrata Lige prvaka

Dinamo nakon 3 kola ima 4 boda i zauzima 2. mjestu u Skupini C iza Manchester Cityja koji je ostvario sve tri pobjede.

Šahtar ima isto bodova kao Dinamo, Atalanta je bez boda.

Dinamo iduću utakmicu igra u Maksimiru protiv Šahtara, zatim odlazi u goste Atalanti, u zadnjem kolu na Maksimiru igra protiv Manchester Cityja.

Ako u preostale tri utakmice osvoji 3 boda, Dinamo će sigurno na proljeće igrati u Europi budući da će u najgorem slučaju biti treći u skupini.

Ako Dinamo pobjedi Šahtar u Maksimiru, stječe veliku priliku ostvariti povijesni uspjeh plasmanom u završnicu Lige prvaka.

Teško je očekivati da će Šahtar pobijediti Manchester City u 5. kolu, što znači da bi Dinamo mogao sam odlučivati o svojoj sudbini u 5. kolu protiv Atalante.

Pobjeda protiv Šahtara imala bi dodatnu vrijednost, Dinamo bi bio bolji u međusobnom omjeru u slučaju da na kraju ima isti broj bodova kao Šahtar.

Dinamo ima još jednu prednost.

Manchester City će u zadnjem kolu u Maksimiru vjerojatno igrati s drugom postavom, koja neće biti pretjerano motivirana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.