DINAMO - ARSENAL Zoran Mamić: Reći ću igračima da se opuste, ovo su sanjali godinama

Srijeda, 16. rujna 2015. 10:16 Napisao/la  SC

Liga prvaka je nagrada za sve što smo radili prošlih mjeseci,  to je jedino što osjećam uoči utakmice, kaže trener Dinama


Nogometaši Dinama večeras (20.45) izlaze na veliku scenu, prvi maksimirski gost u Ligi prvaka ugledni je Arsenal. Jedna od najboljih engleskim momčadi, klub koji spada u europski TOP-20, trebao bi biti mamac ne samo za navijače Dinama, nego i za sve istinske ljubitelje nogometa. Rijetka je prilika gledati na Maksimiru takvu momčad u natjecateljskoj utakmici.

Za razliku od menadžera Arsenala Arsenea Wengera, trener Dinama Zoran Mamić večeras nema ama baš nikakvih imperativa. Dinamo je strateški cilj ostvario plasmanom u Ligu prvaka

- Liga prvaka je nagrada za sve što smo radili prošlih mjeseci, a rekao bih i dulje. To je jedino što osjećam uoči utakmice: kako uživati u činjenici što smo ušli među 32 najbolje europske momčadi. Naravno da nikome neću priznati da je bolji prije nego to pokaže na terenu. Ne treba biti veliki stručnjak da bi se vidjelo kako su igrači Arsenala skuplji od naših i koliko je Arsenal općenito bogatiji, ali jedino mjerilo je teren. Reći ću igračima da se opuste, da su za ovo radili mjesecima, a sanjali godinama i da daju sve od sebe. Trebamo biti koncentrirani, trkački na visokom nivou, taktički disciplinirani i još puno, puno toga da bi utakmica završila onako kako mi sanjamo. U svakom slučaju, ako svaki igrač da sve od sebe i ostavi na terenu svoj maksimum, publika će to prepoznati i imat ćemo razloga biti zadovoljni. A kada je to tako onda često budete i nagrađeni, rekao je Zoran Mamić za Index.

Dinamo na početku sezone nije igrao uvjerljivo u prvenstvu i pretkolima Lige prvaka, dojam je da bi imao velikih problema da je igrao protiv jačih protivnika od norveškog i albanskog prvaka:

- Nećemo gledati unatrag nego unaprijed. Sama faza natjecanja, atmosfera na stadionu, Liga prvaka, Arsenal i sve što okružuje ovakvu utakmicu će sigurno potaknuti igrače da budu na još višem nivou. Naravno, radili smo pripremu za susret, pričali puno o Arsenalu, ali i o našoj igri i vjerujem da će se igrači znati postaviti na terenu, kaže Mamić koji se prisjetio zadnje utakmice protiv Arsenala u pretkolu Lige prvaka 2006. godine, Dinamo je doživio poraz (1:2) u prvoj službenoj utakmici na Emiratesu.

- Bila je to prva službena utakmica na tom prekrasnom stadionu, a mi smo poveli pogotkom Eduarda. Bio je to poseban trenutak kojeg se rado sjetim. Večeras se igra na Maksimiru i nadam se da neće biti tiho. Na početku ove sezone u nekim utakmicama imali smo jako lijepu potporu navijača koji su nam pomogli da uđemo u Ligu prvaka. Rekao sam već puno puta da se ne moraju svi slagati s potezima uprave, trenera ili bilo kojeg djelatnika kluba, ali mislim da bi ljubav prema klubu trebala biti na prvom mjestu, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.