Dinamo - Hajduk; Ante Čačić tvrdi da je najbolji Hajdukov igrač - vratar!

Petak, 28. rujna 2012. 11:56 Napisao/la  ZG

Kelavi sam rekao da ga izostanak poziva ne treba razočarati. Kelava nije za trećeg vratara, nego za prvog! A, u ovome trenutku ne može imati taj status, kaže trener Dinama Ante Čačić

I prošli je put najavljivao goropadni Dinamo, a na kraju je goropadan jedino bio - Ivan Krstanović. Maksimirski je trener Ante Čačić dosad najčešće bio goropadan na riječima, a manje na terenu i vidjet ćemo hoće li ove subote doista dočekati Hajduk otvorena garda.

 

 Nerijetko je najavljivao naglašeno napadačku igru, a u jednim dosadašnjem Čačićevu derbiju ključnu je ulogu odigrao Krstanović koji je ovoga proljeća u Maksimiru s dva pogotka u zadnjih 15 minuta preokrenuo Hajdukovo vodstvo u Dinamovu pobjedu s 2:1. Sad je, pak, zabio sva tri Dinamova pogotka u kup utakmici protiv županijskog ligaša Vrsara i tako „sramežljivo“ najavio ulazak u udarnih 11 u subotnjem dvoboju protiv Splićana.

Čačić, doduše, nije želio otkriti sastav, no jasno je da je Domagoj Vida zasad iskupio grijehe.

 

- Vida je kažnjen i to je početak i kraj priče. On je u kadru za utakmicu. Čuo je sve što je trebao čuti, nadam se da je i razumio, kaže Čačić.

 

Valjda je i Čačić razumio da mu je momčad u silaznoj putanji.

 

- Derbi nam je prilika da se vratimo u seriju koju smo prekinuli porazom u Rijeci. A, i taj poraz nije bio posljedica naše loše igre pa stoga niti nismo frustrirani. Uostalom, stvarali smo prilike. U dobrom smo raspoloženju uoči utakmice protiv Hajduka, govori Čačić.

 

Zagrepčane četiri dana kasnije čeka gostovanje kod kijevskog Dinama u 2. kolu Lige prvaka, a i sam je Čačić potvrdio da će dio misli biti „raspršen“ između derbija i Ukrajine…

 

- Cijelo vrijeme razmišljamo i o tome kako učiniti sve da u Kijevu osvojimo i prvi bod u Ligi prvaka, tvrdi Čačić.

 

Slaven Belupo, pak, nije osvojio niti bod na Poljudu. Hajduk ga je razmontirao s 3:0. A, Koprivničani su na ljestvici još uvijek „prvi do Dinama“.

 

- Gledao sam tu utakmicu i Hajduk me ugodno iznenadio. Tražio je rezultat kroz igru i uspio. Momčad mu je mlada, sklona oscilacijama, ali sad je u dobrom razdoblju pa očekujem zanimljivu utakmicu. Ne mislim da će Splićani igrati bunker u Maksimiru. Nije u Hajdukovu karakteru da stavlja naglasak na obranu. Mislim da će nas pokušati iznenaditi otvorenim gardom i visokim pritiskom. Puno im znači Vukovićeva igra, ima kontrolu lopte, može asistirati, opasan je pred vratima. Motor momčadi je Radošević, ali njihove je najbolji igrač – vratar, smatra Čačić

 

I Čačić je, poput vratara Ivana Kelave dan ranije, provukao da bi tribine mogle biti dobro popunjene uvelike zbog - Hajdukovih navijača.

 

- Ma, sigurno će Hajduk imati svoje navijače na tribinama, vjerne i bučne. Isto tako vjerujem da će ih naši navijači nadglasati, a mi ćemo ih na to što bolje potaknuti, priželjkuje Čačić.

 

A, na koji će način popis izbornika Igora Štimca potaknuti Dinamove igrače? Poziv je, primjerice, uputio Sammiru, a pritom izbrisao Kelavu.

 

 - Jasno je da je Sammiru taj poziv velika čast. Stranac je koji igra za Hrvatsku, nije prvi na svijetu. Nadam se samo da će se s ovim pozivom uozbiljiti i postati još bolji. Kelavi sam, pak, rekao da ga izostanak poziva ne treba razočarati. Kelava nije za trećeg vratara, nego za prvog! A, u ovome trenutku ne može imati taj status, zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.