OSTAO NA POSUDBI

Daniel Štefulj potpisao ugovor s Dinamom

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. 14:54 Napisao/la  SC

Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati, kaže Štefulj

Daniel Štefulj
Daniel Štefulj

Daniel Štefulj službeno je postao igrač Dinama!

Zagrebački klub na svojoj stranici objavio je sljedeću vijest:

Otac Danijel osvojio je s plavima tri uzastopne dvostruke krune, a njegove će stope sada pokušati slijediti i sin Daniel...

Daroviti branič Rijeke, Daniel Štefulj, ovoga je ponedjeljka potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom, a sukladno dogovoru klubova do daljnjega će ostati na posudbi u Rijeci.

Mladi riječki lijevi branič tako nastavlja tradiciju očeva i sinova u plavome dresu. Otac Danijel s plavima je od proljeća 1996. do 1999. godine osvojio četiri naslova prvaka uz tri pokala pobjednika Kupa.

Bio je i dio sjajne maksimirske europske jeseni 1997. gdje ga, između ostalog, pamtimo i po pobjedi protiv Grasshoppersa u Zürichu s 5:0 kad je izborio jedanaesterac nakon kojega je isključen vratar Pascal Zuberbühler, a Robert Prosinečki zatresao mrežu s bijele točke. Upisao je i dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Sin Daniel rođen je 8. studenoga 1999. godine u njemačkom Langenhagenu u doba dok je otac Danijel igrao u redovima bundesligaša Hannovera. U mlađim je uzrastima igrao za Čakovec, Varaždin i Zagreb, a s navršenih 18 prešao u Rijeku.

Premijernu sezonu u seniorskom nogometu, 2018/’19., odigrao je u dresu slovenskog prvoligaša Krškog kao posuđeni igrač Rijeke.

U svojoj prvoj natjecateljskoj godini u HT Prvoj ligi, ujesen 2019., nastupao je za Varaždin, također na posudbi, nakon čega se vratio na Rujevicu.

U dresu Rijeke osvojio je Kup 2020. pri čemu je važnu ulogu odigrao u četvrtfinalu upravo protiv Dinama na Rujevici kad je asistirao strijelcu Antoniju Čolaku za pobjedu 1:0.

“Dinastija” Štefulj u klupskoj bi povijesti mogla postati deseti par očeva i sinova koji su upisali službene nastupe za prvu momčad plavih.

- Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati i svojim igrama opravdati dolazak. Želio bih svakako zahvaliti Rijeci u kojoj sam dobio priliku ostvariti se kao igrač i za koju ću do kraja sezone davati sve od sebe u želji za što boljim rezultatom. Bit ću maksimalno koncentriran na svaki sljedeći trening i utakmicu. Sretan sam zbog puta kojim ide moja karijera, a na meni je da budem ponizan, skroman i pravog pristupa te da radim na sebi najbolje što znam, rekao je mladi igrač po potpisu ugovora, stoji u vijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.