Damir Krznar: Teško je očekivati da će sve odmah kliknuti

Utorak, 27. srpnja 2021. 12:02 Napisao/la  SC

Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašen, kaže trener Dinama

Lovro Majer strijelac u prvoj utakmici
Lovro Majer strijelac u prvoj utakmici

Nogometaši Dinama danas od 18 sati na Cipru igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Omonije, prije tjedan dana Dinamo je na Maksimiru pobijedio rezultatom 2:0 (Majer, Jakić).

- Ulazimo u uzvratnu utakmicu s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonia je u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da imamo snage uspješno završiti ovaj posao, kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Prvotni termin utakmice bio je u utorak u 17 sati po lokalnom vremenu, zbog velike vrućine utakmica će početi u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po hrvatskom vremenu, utakmicu izravno prenosi HNTV.

- Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašena u medijima. Ne mislim da će to biti presudan faktor. Ipak, pomicanje termina za tih sat vremena pokazuje da su ljudi u Uefi uvidjeli da moramo voditi brigu o zdravlju. U tom smislu zahvaljujemo i sindikatu igrača. Mislim da je bilo previše opomena, pogotovo u zadnje vrijeme. Kad takav ritam utakmica spojite i s klimatskim uvjetima zaista bi moglo biti opasno za zdravlje pa je s tog aspekta pomicanje termina opravdano, kazao je Krznar.

Budući da se u Nikoziji danas očekuje temperatura blizu 40 stupnjeva, medicinska služba Dinama pripremila je igrače za dodatne napore.

Krznar je naglasio da reprezentativci još nisu u opatimalnom stanju:

- Plan je bio da naše reprezentativce odmorimo, da s njima odradimo mini ciklus priprema, malo kasnimo s tim, ali u planu je da to odradimo u dogledno vrijeme tako da je u toj priči možda danak platila naša prva utakmica u HNL-u (poraz 0:2 od S. Belupa, op.a.). Teško je očekivati da će sve odmah kliknuti, reprezentativci su ozbiljno počeli trenirati 9. srpnja, to je svega tri tjedna i nemoguće je očekivati da sve funkcionira u punoj snazi. Ali, sigurno je da su oni kvalitetni, individualno i kao grupa što znači da sve možemo iskompenzirati energijom, željom, voljom i kad smo takvi, pravi, neće biti problema. Danas su na raspolaganju svi osim Arijana Ademija, s njim ćemo još morati biti malo strpljivi. Sadegh Moharrami polako ulazi u fazu da može početi utakmicu, ali zbog prevencije smo odlučili da ga ipak nećemo prijaviti za Cipar. Daniel Štefulj još uvijek ima malu virozu, odradio je tek jedan trening i nismo se usudili u takvom ga stanju povesti na ovaj daleki put, rekao je Krznar.

U 3. pretkolu Dinamo eventualno igra protiv pobjednika para Flora - Legia.

Uzvratna utakmca u Estoniji igra se danas od 18 sati, Legia je prvu utakmicu pobijedila 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.