Damir Krznar: Da nisam vjerovao igračima koji su istrčali protiv Slavena Belupa, ne bih ih ni postavio u momčad! Vjerujem im i sada!

Utorak, 20. srpnja 2021. 00:40 Napisao/la  SC

Oni su momčad koja zna igrati na rezultat, očekujem Omoniju koja će na trenutke čekati, navlačiti nas i vrebati iz kontranapada, kaže trener Dinama

Damir Krznar
Damir Krznar

Nogometaši Dinama u utorak (20) na Maksimiru igraju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka, protivnik je ciparska Omonia.

Utakmica protiv Omonije igra se nakon poraza od Slavena Belupa u 1. kolu HNL-a:

- Jasno je da ni jedan poraz nije dobrodošao, neovisno u kojem trenutku se dogodio. Sad nam se to dogodilo baš na startu sezone. Ono što je dobro je to da dva-tri dana nakon te utakmice dolazi nova i da fokus moramo prebaciti na nove izazove. Da smo pobijedili, opet bismo rekli: Moramo to zaboraviti i usredotočiti se na ono što slijedi! Nije ugodno, ali svi smo profesionalci, ovo je sport. Osnovni je zadatak analizirati, detektirati i objasniti zašto nismo bili dobri i to, dakako, popravljati. Protiv Slavena Belupa igrali u kombiniranom sastavu. Tako smo igrali zato da sačuvamo igrače, jer put na Island ostavio je traga, morali smo to napraviti. Da nisam vjerovao igračima koji su istrčali protiv Koprivničana, ne bih ih ni postavio u momčad. Ja sam im vjerovao tada kao i sada, a vjerovat ću im i sutra. Istina, pristup nije bio na željenoj razini, a tu je jednaka odgovornost na meni i na njima, rekao je trener Damir Krznar.

Trener Dinama ovako je najavio protivnika:

- Omonia ima karakteristično otvaranje igre, karakteristične ulaske iz druge u treću zonu, šablonizirana su momčad, dobra, kreativna. Na treningu smo dio vremena posvetili tome kako limitirati njihove faze napada, ali smo se, naravno, bavili našom oranizacijom igre. Oni su momčad koja zna igrati na rezultat, očekujem Omoniju koja će na trenutke čekati, navlačiti nas i vrebati iz kontranapada. Pokušat će nas i napasti. Barem je tako bilo u utakmicama koje su ranije igrali i koje smo uspjeli skautirati. Dobar su, respektabilan suparnik, ali mi smo bolji i to, naravno, moramo potvrditi na terenu, kazao je Krznar, koji je ovako prokomentirao ždrijeb 3. pretkola:

- Ne bi bilo ni fer niti sportski prema Omoniji da ju preskačemo. Da da budem fer, reći ću da su Omonija ili Dinamo dobili možda najtežeg suparnika koji ih je mogao dočekati u ovoj fazi natjecanja, mislio je Krznar na Legiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.