Damir Krznar: Bez bezobraznih ponuda pokušat ćemo zadržati sve igrače

Četvrtak, 20. svibnja 2021. 15:03 Napisao/la  SC

Vjerujem da se Livaković ne oprašta protiv Šibenika, pokušat ćemo sve igrače zadržati osim ako ne dođe ponuda iznad 15, 20 milijuna, kaže trener Dinama

Damir Krznar
Damir Krznar

Damir Krznar potpisuje najuspješniju sezonu Dinama u novijoj povijesti!

Dinamo je sezonu završio dvostrukom krunom, prvi put se u povijesti plasirao u četvrtfinale Europske lige, eliminirao je Tottenham, ispao od finalista Villarreala:

- Teško će biti ponoviti ovakvu sezonu, najteže je ostati na vrhu. Ali, Dinamo to ponavlja godinama, mnogi već sedam, osam godina, očekuju pad. Mi dobro guramo i očekujem da možemo još jednu godinu, pa još jednu, sve ćemo napraviti da nikad ne dođe do tog pada. Imamo puno znanja, kvalitete, da nastavimo ovako. Padovi su logični u sportu, mi se zasad zadovoljavamo s ponekim padom unutar sezone. Doći će do neplaniranih poraza, toga uvijek ima, ali kvaliteta momčadi i uloga trenera jest da taj pad zaustave i vrate se pobjedama, kaže Krznar.

Sada predstoji najteže razdoblje za svakoga trenera Dinama, tijekom ljetnog prijelaznog roka Dinamo u pravilu prodaje najbolje igrače, mediji spekuliraju odlascima Livakovića, Petkovića, Oršića, Ademija, RB Leipzig povlači Gvardiola...

- Vjerujem da se Livaković ne oprašta protiv Šibenika, pokušat ćemo sve igrače zadržati osim ako ne dođe ponuda iznad 15, 20 milijuna. Govorim paušalno o cifri, ali, bez bezobraznih ponuda pokušat ćemo ih sve zadržati, napasti Europu i ponoviti nešto što se već konstantno ponavljalo. To je put da probamo još jednom prezimiti u Europi. Svi dolaze na pripreme 11. lipnja, u hodu ćemo razgovarati tko će u Sloveniju, tko neće. Ne mogu sada pričati o imenima, tko će ostati, tko otići. Nismo još svih kontaktirali, moram sa svakim popričati, kazati im što očekujemo, nekima se zahvaliti prije nego počnu pripreme ili ih poslati na posudbu. Ali, nećemo se ni jednog od njih lako odreći, kaže Krznar.

Što se tiče novih imena, Dinamo je većinu dolazaka odradio zimus, kada je potpisao ugovore s Nevistićem, Štefuljom, Bulatom, Špikićem:

- Sigurno da su oni pojačanja, čim smo ih doveli, računamo s njima. Uvijek tu postoji rezerva s ozirom na prilagodbu, na nove uvjete. Postoji i sindrom velikog kluba, ne znam hoće li svi u prvoj polusezoni i sezoni postati pojačanja, ali kroz godinu, dvije, sigurno ćemo od njih imati koristi. Sve što smo planirali, napravili smo na zimu. Sve ostalo bit će reakcija na moguće odlaske, govori Krznar, koji ostaje prvi trener:

- Nema povratka na staro, ovo je prilika koja se ukaže jednom u životu i treba je objeručke prihvatiti. Polako sam počeo skupljati šaku da to čvrsto prihvatim, ovisit ću o rezultatu kao svi treneri Dinama i ovoga svijeta, ajmo se nadati da će to trajati. Svaki trener je koncentriran na kratkoročne stvari, ali najviše razmišljamo o procesu. Posebno je bitna sposobnost momčadi da prihvati i realizira trenerovu ideju, pogotovo u trenutku kad smo imali 45 minuta po utakmici da prihvatimo ideju, jer nije bilo vremena za trening. I to je izgledalo dosta dobro. Nadam se da ćemo sad, kad ćemo imati vremena za rad na terenu i pet tjedana na terenu, da ćemo kliknuti još bolje, da ćemo uvesti novosti, ali moramo biti oprezni da ne porušimo ovo što smo imali dosad. Ova momčad ima izuzetan karaktet, baš je stvorena od pobjednika i gaji taj mentalitet. Imamo tri, četiri trenera unutar momčadi. Svjesni su, sposobni, disciplinirani napraviti red unutar sebe bez trenera i to je veliki privilegij za trenera. Možemo biti bolji u smislu stabilnosti igre, zaključuje Krznar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.