Četvorica aktivista nastavljaju borbu za promjenu statuta udruge građana Dinamo

Utorak, 08. travnja 2014. 15:01 Napisao/la  SC

Neka takve skupštine u budućnosti budu festival radosti, skupnog identiteta i čvrstog zajedništva svih Dinamovaca i članova Dinama, poručuje četvorica bivših igrača Dinama

Dario Šimić, Igor Bišćan, Silvio Marić i Tomo Šokota održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o aktivnostima pokreta Za naš Dinamo. Izjave Zdravka Mamića s konferencije održane u ponjedjeljak nisu htjeli komentirati. Evo nekih prijedloga za razmatranje:


-  Dinamova slika u javnosti temelji se i poistovjećuje s tom osobom, a mi to ne želimo. Radije pričamo o onome što Dinamo stvarno je i što bi trebao biti. Od toga da smo se u nedjelju na Jarunu družili s onima kojih na Maksimiru više nema - obitelji Dinamovaca s malom djecom, do toga da od Dinama i Grada Zagreba tražimo da počnu poštovati hrvatske zakone i demokratske procese-


- Od drugostupanjskog rješenja Ministarstva sporta prošla su 42 dana. To rješenje otvara put da članovi Dinama na demokratskim izborima biraju upravu kluba, a Zagrepčanima da napokon dobiju uvid u poslovanje kluba i vide kako se troši njihov novac. Sigurni smo da i gradonačelnik Zagreba zna cijeniti transparentnost i demokratsko pravo izbora s obzirom i da je sam na taj način ostvario svoje pobjede. Grad je već morao provesti rješenje. Zato nije jasno zašto se ne poštuje odluka Ministarstva i zbog čega još nije promijenjen Statut Dinama kako bi se omogućili izbori. Zbog čega se ne poštuju zakoni Hrvatske i legitimne odluke Ministarstva? Izbori kakve predlažemo bili bi jednostavni, slobodni i demokratski. Neka takve skupštine u budućnosti budu festival radosti, skupnog identiteta i čvrstog zajedništva svih Dinamovaca i članova Dinama koje će jačati klub, baš kako to rade najbolji klubovi-udruge u inozemstvu."

- Pogledajte kako su članovi Barcelone odlučivali o sudbini svoga stadiona, a uskoro su i izbori u Schalkeu. Zašto tako ne može biti u Dinamu? Zašto institucije i dalje štite obiteljski biznis u klubu koji je nekad nešto značio svojim navijačima. Građani Zagreba moraju moći imati uvid u što se troši njihov novac te kako je moguće da se njihovim novcem osigurava trrgovina igračima od čega korist imaju samo određeni pojedinci.