Bruno Petković dvama pogocima srušio PAOK na Maksimiru

Četvrtak, 07. ožujka 2024. 22:59 Napisao/la  SC

Bruno Petković odveo je Dinamo na korak od plasmana u četvrtfinale i još jednom dokazao koliko znači modroj momčadi kada je u top formi

Bruno Petković
Bruno Petković Foto: Screenshot Arenasport

Nogometaši Dinama napravili su velik korak prema plasmanu u četvrtfinale Konferencijske lige, u prvoj utakmici osmine finala, odigrane na Maksimiru modri su stekli veliku prednost uoči uzvrata za sedam dana.

Dinamov junak zove se Bruno Petković, napadač Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije bio je stopostotan u realizaciji prigoda koje su mu se ukazale, dokazavši još jednom koliko znači modroj momčadi kada je u top formi.

Dinamo je zaprijetio u četvrtoj minuti, Baturina se sjajno oslobodio čuvara, Hoxha je došao u idealnu poziciju, ali u trenutku kada je trebalo uputiti udarac na vratara Kotarskog, stajna noga je proklizala i lijepa prigoda je otišla u nepovrat.

Utakmica nije bila bez ritma, ali nije bilo niti izrazitih prigoda, obje su momčadi igrale prilično oprezno, čekajući svoju prigodu za izlazak pred vratara iz brze tranzicije.

Dinamu se jedna takva prigoda ukazala u 23. minuti, Petković je pravodobno blokiran, a Sučićev udarac s dvadesetak metara završio je preko gola, bio je to prvi udarac domaće momčadi na utakmici.

Novu prigodu modri su dočekali u 36. minuti, Petković je lijepo pronašao Baturinu, koji nije uspio iznenaditi Kotarskog.

No, minutu kasnije obrana PAOK-a je pokleknula, Jonny je neoprezno pokušao vratiti jednu loptu, Bruno Petković je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, presjekao dodavanje, sam istrčao pred Kotarskog, koji mu je obranio prvi udarac, ali lopta se odbila u noge Dinamovog napadača, koji je iz drugog pokušaja bio neumoljiv – 1:0.

Modri su i u nastavku igrali na isti način, i dalje su pokušavali iskoristiti svaku pogrešku grčke momčadi.

Dočekali su je u 72. minuti, Petković je na sredini terena primirio jednu loptu i proslijedio je Baturini, koji je povukao napad, prizemnim pasom u savršenom trenutku pronašao Petkovića, kojemu nije bio problem svladati Kotarskog – 2:0

U 79. minuti Baturina je tukao izravno iz kornera, ali Kotarski se nije dao iznenaditi

U 84. minuti Murg je ostao zaboravljen u kaznenom prostoru domaće momčadi, lijepo je pucao, ali je njegov udarac nije bio precizanm, bila je to prva ozbiljna situacija gostiju pred domaćim golom.

Druga je uslijedila u posljednjim sekundama dvoboja, ali Nevistić je sjajnom reakcijom spriječio iznenađenje i mrežu sačuvao netaknutom.

DINAMO - PAOK 2:0

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Mišić, Sučić, Špikić (73. Kaneko), Baturina (90+3 Halilović), Hoxha (46 Vidović), Petković (89 Kulenović).

PAOK: Kotarski, Jonny, Kedziora, Koulierakis, Baba, Odzojev (69 Schwab), Meite, Živković (83 Tzimas), Konstantelias (69 Murg), Taison, Brandon (60 Despodov).

Dinamo - PAOK 2:0 (Petković 37, 71)

 

Rezultati ostalih utakmica osmine finala:  Ajax – Aston Villa 0:0, Molde – Club Brugge 2:1 (Stenevik 43, Gulbrandsen 90+2/De Cuyper 85), Olympiacos – Maccabi Tel Aviv 1:4 (El Kaabi 13/Zahavi 4, 30, Shahar 9, Peretz 74), Sturm Graz – Lille 0:3 (David 28, 51, Zhegrova 71), Maccabi Haifa – Fiorentina 3:3 (Seck 12, Kinda 29, Khalaii 67/Nzola 2, Beltran 59, Mandragora 73), Royale Union SG – Fenerbahce 0:1 (Batshuayi 20), Servete – Viktoria Plzen 0:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.